N.E.C. heeft na een aantal wedstrijden zonder zege het zoet van de overwinning weer mogen smaken. De uitwedstrijd bij Fortuna Sittard leverde een knappe 1-3 overwinning op voor de formatie uit Nijmegen.

Het dappere spel van een week geleden in De Kuip bood N.E.C. ondanks de 5-3 nederlaag veel vertrouwen voor het treffen met Fortuna Sittard. Trainer Rogier Meijer koos dan ook voor dezelfde opstelling als tegen Feyenoord en dat betekende dat er een linie van vijf verdedigers stond die de tegenstanders de doorgang moest belemmeren. Toch slaagde Mats Seuntjens erin om na acht minuten door te breken. De aanvallende middenvelder van Fortuna kreeg de bal echter in twee instanties niet achter N.E.C.-goalie Mattijs Branderhorst, mede door adequaat ingrijpen van Édgar Barreto. De eerste kans die de Nijmegenaren kregen was ook een enorme. Jordy Bruijn kon na een fout in de Sittardse defensie zo doorlopen, maar vond Yanick van Osch op zijn weg.

Vijf minuten later was het wel raak voor de ploeg van Meijer. Bart van Rooij vond zijn weg over de rechterkant en trok uitstekend terug op Jonathan Okita, wiens lage schuiver onhoudbaar was voor de Limburgse goalie. Diezelfde Okita speelde ook een sleutelrol bij de 0-2, die binnen een mum van tijd ook viel. Onze nummer tien hakte de bal schitterend door en Elayis Tavsan rondde oog in oog met de doelman ijskoud af. Fortuna antwoordde vrijwel direct: de bal ging via het been van Iván Márquez op zijn arm en scheidsrechter Manschot vond dat daar een strafschop voor moest worden gegeven. Mats Seuntjens benutte die (1-2) en dus was de hoop al gauw weer terug in de Sittardse harten. Een gelijkmaker voor de rust kwam daar niet uit voort.

De gastheren kwamen wel enthousiast uit de kleedkamer en N.E.C. moest meteen achteruit. De Limburgers roken aan de 2-2 en zweepten het publiek op, maar de goal viel gelukkig voor de rood-groen-zwarten toch weer aan de andere kant. Een gevaarlijke Nijmeegse uitbraak leek op niets uit te lopen totdat Okita de bal op het voorhoofd van Jordy Bruijn deponeerde. Diens kopbal in de korte hoek viel binnen en daarmee werd het niet gelijk, maar 1-3 in Sittard. Die treffer kwam op een uitstekend moment voor N.E.C., aangezien Fortuna het initiatief in de tweede helft in handen had genomen en dat door de teleurstelling over het tegendoelpunt een beetje wegebde. Magnus Mattsson had er in minuut zeventig namelijk ook zomaar 1-4 van kunnen maken.

N.E.C. ondernam ondertussen niet bijzonder veel om er nog een vierde bij te prikken en wachtte met het vijfmansblok achterin geduldig op wat de thuisploeg nog van plan was. Die toonde nog wel de intentie om er wat van te maken, maar gevaarlijk werd het achterin amper nog voor de mannen uit de Keizerstad. Behoudens een opstootje was er geen sprake meer van enige vorm van opwinding in Sittard en dus speelde N.E.C. de wedstrijd simpel uit. De equipe van Meijer gaat daardoor met een uitstekend gevoel de aankomende interlandperiode in. Met elf punten uit acht wedstrijden heeft de ploeg zich als een waardig Eredivisionist bewezen en dus kan het vizier op de volgende wedstrijd, die op zondag 17 oktober gepland stat. Dan komt Vitesse op bezoek in het Goffertstadion.