N.E.C. is in het zuiden van Limburg tegen een vervelende nederlaag aangelopen. MVV was met 2-1 te sterk voor de mannen uit de Keizerstad.

Nog voordat de grote sneeuwstorm losbarstte en Nederland onder een dikke witte laag kwam te liggen, trad N.E.C. aan in het koude Maastricht. Aldaar moest de goede serie die de ploeg van trainer Rogier Meijer neer wist te zetten in de laatste paar weken voortgezet worden, maar de openingsfase gaf daar geen aanleiding toe. Nadat Jerome Deom de eerste MVV-kans nog tegen Norbert Alblas aanschoot, was het Luc Mares die het net na dertien minuten wel vond. Hij stond op de juiste plaats om de van de lat terugspringende bal in de korte hoek te prikken en de Limburgers daarmee op voorsprong te brengen. Dat was verdiend: N.E.C. had in het eerste half uur niks te vertellen en mocht van geluk spreken dat de rappe Djibril Dianessy net over schoot.

Vanaf dat moment kregen de Nijmegenaren iets meer grip op de wedstrijd. Jordy Bruijn en Jonathan Okita doken gevaarlijk op in het MVV-strafschopgebied en ook rechtsback Bart van Rooij kon een aantal keer opstomen aan de rechterkant. Net op het moment dat er misschien nog wel wat mogelijk leek voor de rust, sloeg het noodlot toe. Scheidsrechter Gansner besloot om Dirk Proper een rode kaart te geven voor een ietwat wilde overtreding en daarmee was het momentum, dat echt even aan N.E.C.-zijde was beland, meteen weer weg. Het was zaak om na de rust de organisatie te vinden en met invaller Édgar Barreto toch nog te proberen een resultaat weg te halen uit de hoofdstad van Limburg.

De aangepaste speelwijze pakte aardig uit. N.E.C. had meer in de melk te brokkelen dan voor rust en wist via Okita ook een schot op het doel van Havekotte te lossen. Die poging ging dan wel naast, maar daardoor bleef de hoop en de kans op in ieder geval een resultaat in De Geusselt wel aanwezig. Na ruim een uur vervloog die hoop alsnog. Alblas moest een afstandsschot van Gaston Salasiwa lossen en weer was daar verdediger Mares die op de goede plaats stond. Hij kon de bal simpel in het lege doel schuiven en bezorgde de Nijmegenaren daarmee een nog moeilijkere opgave. Dat in de vijf minuten die op de 2-0 volgden geen derde Maastrichtse treffer viel, was een kwestie van geluk en een gebrek aan scherpte bij MVV.

Tien minuten voor tijd kreeg de ploeg van Meijer een cadeautje. Door een fout achterin bij de Maastrichtenaren kon invaller Ayman Sellouf alleen op de doelman af en dat leverde een doelpunt op (2-1), waarna Elayis Tavsan nog geen twee minuten later zelfs voor 2-2 had kunnen zorgen. De vleugelspeler zag zijn schot in de korte hoek ternauwernood gepakt worden, maar het bracht toch weer enige strijdlust terug in het team. Er kwamen kansen: Rangelo Janga kon van dichtbij net niet scoren en even later vuurde Souffian El Karouani net voorlangs. Er kwamen nog vier minuten blessuretijd bij en daarin zetten de tien N.E.C.'ers alles op alles, maar het mocht uiteindelijk niet meer zo zijn.