Voorbeschouwing Feyenoord - N.E.C.
Vier dagen na de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht staat voor N.E.C. alweer de volgende uitdaging op het programma. Het is meteen ook een uitdaging van formaat, aangezien ‘Feyenoord uit’ voor veel clubs doorgaans als ‘lastig’ te boek staat. Gelukkig staat lastig nog altijd niet synoniem voor onmogelijk en dus zullen Rogier Meijer en zijn mannen ook in De Kuip weer voor elke meter gaan strijden, net zoals ze afgelopen woensdag deden in de wedstrijd tegen FC Utrecht. De ploeg verloor weliswaar, maar was voetballend niks minder en liet bovenal zien te willen vechten voor de punten.

Ook Feyenoord speelde afgelopen woensdag haar meest recente wedstrijd. Ook toen speelden de Rotterdammers in eigen huis, waar SC Heerenveen met 3-1 aan de zegekar gebonden werd. Grote man aan Feyenoord-zijde was Guus Til, die twee keer wist te scoren, maar met name de treffer van Bryan Linssen (hij werkte met de hak een voorzet van Alireza Jahanbakhsh binnen) was er eentje om te lijsten. De geboren Limburger is sowieso de man om in de gaten te houden vanavond, aangezien hij samen met Sebastian Hallér met vijf treffers de topscorerslijst van de Eredivisie aanvoert.

Bij N.E.C. is het maken van doelpunten dit seizoen juist nog een lastige opgave gebleken. Tot nu toe wist N.E.C. in zes wedstrijden pas vier doelpunten te maken, waarmee de ploeg alleen PEC Zwolle (1 doelpunt gemaakt) nog onder zich weet te houden. Daartegenover staat wel dat de verdediging tot dusverre vaak solide oogt, waardoor N.E.C. dit seizoen al drie keer de nul wist te houden. De ploeg heeft met negen tegendoelpunten bijvoorbeeld maar één treffer meer tegen gekregen dan PSV. Laten we hopen de teller ook na vanavond nog op negen staat.

Rogier Meijer kan niet zijn vaste ‘basiself’ opstellen vanavond. Mikkel Duelund raakte afgelopen woensdag namelijk geblesseerd aan zijn voet en viel vlak na de rust uit. De Deen is er vanavond niet bij. Dirk Proper ontbrak tegen FC Utrecht vanwege een blessure. De middenvelder zit waarschijnlijk op de bank. Édgar Barreto en Jordy Bruijn lijken de meest voor de hand liggende vervangers, al zou het ook nog kunnen dat Rogier Meijer kiest voor een systeem met vijf verdedigers.

Feyenoord-trainer Arne Slot zal het in ieder geval moeten stellen zonder rechtsback Marcus Pedersen, die waarschijnlijk vervangen zal worden door Lutsharel Geertruida. Voorin vinden we bij Feyenoord oude bekende Alireza Jahanbakhsh, die in Nijmegen al lang geen introductie meer nodig heeft. Ook voor N.E.C.-er Calvin Verdonk is het treffen met Feyenoord een weerzien met zijn oude werkgever.

Feyenoord doet het dit seizoen prima en heeft tot dusverre slechts één verliespunt meer dan Ajax, dat bovenaan de ranglijst staat. Makkelijk zal het voor N.E.C. niet worden, dus ook vanavond in Rotterdam zal het leveren van strijd weer de basis zijn van wat Rogier Meijer van zijn manschappen verlangt. De mouwen omhoog en vechten voor rood, zwart en groen dus!

De aftrap in Rotterdam is vanavond om 21.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij en is in zijn geheel te zien op ESPN.
90' De wedstrijd is afgelopen
90' Orkun Kökcü wordt gewisseld voor Ramon Hendriks
90' GOAL: Cyriel Dessers maakt de 5-3 (Assist door Bryan Linssen)
90' Gele kaart Lutsharel Geertruida
89' GOAL: Guus Til maakt de 4-3 (Assist door Bryan Linssen)
85' Édgar Barreto wordt gewisseld voor Rodrigo Guth
85' Jonathan Okita wordt gewisseld voor Ilias Bronkhorst
80' GOAL: Guus Til maakt de 3-3 (Assist door Orkun Kökcü)
79' Gele kaart Iván Márquez
74' GOAL: Calvin Verdonk maakt de 2-3 (Assist door Javier Vet)
74' Magnus Mattsson wordt gewisseld voor Calvin Verdonk
68' Elayis Tavsan wordt gewisseld voor Ole Romeny
68' Jordy Bruijn wordt gewisseld voor Javier Vet
67' Alireza Jahanbakhsh wordt gewisseld voor Cyriel Dessers
67' Jens Toornstra wordt gewisseld voor Fredrik Aursnes
55' Gele kaart Orkun Kökcü
46' De tweede helft is begonnen
45' Rust
44' GOAL: Cas Odenthal maakt de 2-2 (Assist door Jonathan Okita)
32' GOAL: Magnus Mattsson maakt de 2-1 (Assist door Jonathan Okita)
17' GOAL: Luis Sinisterra maakt de 2-0 (Assist door Marcos Senesi)
14' GOAL (penalty): Orkun Kökcü maakt de 1-0
14' Gele kaart Mattijs Branderhorst (K)
14' PENALTY: Orkun Kökcü staat achter de bal
1' AFTRAP: De wedstrijd is begonnen

N.E.C. mag trots zijn op zichzelf na een krankzinnige wedstrijd in Rotterdam

N.E.C. trad vandaag op bij de lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord. In een bijna uitverkochte Kuip konden de Nijmegenaren zich opmaken voor een lastige wedstrijd. Feyenoord begon de wedstrijd met een sterke reeks aan wedstrijden. In Eindhoven won de ploeg van Arne Slot met 4-0 tegen PSV en tegen Heerenveen wist de ploeg uit Rotterdam met 3-1 de drie punten binnen te slepen. N.E.C. daarentegen moest de nare bijsmaak van voorgaande wedstrijden zien weg te spoelen. Tegen Willem II en Sparta had de ploeg van Rogier Meijer meer punten verdiend en tegen FC Utrecht werd het niet geheel terecht met 3-0 verslagen. Het was afwachten of de mineur van N.E.C. verder zou doorgaan of dat de ploeg uit Nijmegen voor een verrassing zou zorgen.

N.E.C. startte vandaag met een 5-3-2 formatie. Voorafgaand aan de wedstrijd voorspelde Rogier Meijer al dat het compact zou spelen en zou proberen de ruimtes klein te houden. Met Barreto, Odenthal en Márquez zouden de Nijmegenaren alles op alles zetten om de score zo laag mogelijk te houden. Verder begon Mattsson vandaag in de basis, hij verving zijn geblesseerde landgenoot Duelund.

Om klokslag negen uur begon de bal te rollen in een sfeervolle Kuip. N.E.C. begon met frisse moed aan de wedstrijd en was zichtbaar niet bang voor de dominantie van het legioen. In de tweede minuut werd Okita al mooi vrij gespeeld. Hij had vrij op doel kunnen sprinten, maar stond buitenspel. Feyenoord begon een beetje slordig aan de wedstrijd en had moeite met het vinden van de aanval. Uit het niets was daar echter de gevaarlijke aanval via Guus Til die een op een kwam met doelman Branderhorst. Doordat de keeper snel uit moest komen, maakte Branderhorst een overtreding op Guus Til en werd de bal op de stip gelegd. Kökcü bracht Branderhorst op het verkeerde spoor en schoot makkelijk de penalty binnen: 1-0.

N.E.C. was kenbaar geschrokken van de onverwachtste goal en kreeg zelfs nog een extra klap van Feyenoord. In de 17e minuut vloog gelijk de tweede goal van Feyenoord erin. Na een mooie pas van Senesi schoot Sinisterra de bal tegen de touwen: 2-0.Hierna waren de Nijmegenaren al helemaal de weg kwijt en baalde het van de snelle achterstand.

Na de snelle voorsprong van Feyenoord was het de verwachting dat het een makkelijke avond zou worden voor de Rotterdammers. N.E.C. gaf echter niet op en kwam na een tijdje weer in het ritme van de opening van de wedstrijd. Het creëerde een paar kleine kansen en maakte goed gebruik van de gevaarlijke Tavsan. In de 32e minuut kwamen de Nijmegenaren zelfs op voorsprong! Uit het niets kwam er een grote kans voor Magnus Mattsson die verwoestend uithaalde en de bal links in de hoek plaatste: 2-1. Het was gelijk de eerste goal voor Mattsson in dienst van N.E.C. De goal maakte de wedstijd erg interessant, het was spannend wat er in de rest van de resterende tijd zou gebeuren. Zou Feyenoord de draad weer oppakken of zouden de Nijmegenaren weer geloven in hun spel. Het laatste bleek werkelijkheid te worden en leverde zelfs een droomscenario op. Na een compleet mislukte vrije trap kwam de bal via Okita bij Odenthal terecht, die kon de bal in de zestien intikken en zorgde voor de gelijkmaker: 2-2. Dit was toch wel echt een tegenvaller voor de supporters uit Rotterdam. De eens zo makkelijke wedstrijd zou namelijk helemaal geen makkelijk wedstrijd worden voor de ploeg van Arne Slot.

In de tweede helft liet N.E.C. opnieuw de spierballen zien die ze in de eerste helft hadden getoond. Weer was het Tavsan die voor veel dreiging zorgde. Samen met Okita zorgde die twee voor heel wat onrust in de verdediging van Feyenoord. De Rotterdammers moesten toch wat gaan doen aan de gelijke stand en gingen meer en meer druk zetten. Dit zorgde voor een paar kansen buiten de zestien, met Senesi als afstandskanon. De ploeg van Rogier Meijer toonde echter lef en was zeker niet van plan om de goal van Feyenoord af te wachten. In de 74e minuut konden de meegereisde fans uit Nijmegen niet geloven wat ze zagen. Op aangeven van Javier Vet was het namelijk Calvin Verdonk die scoorde voor de ploeg uit Nijmegen. Ook voor Verdonk was het zijn eerste doelpunt van dit seizoen. Toen stond daar opeens 2-3 op het scorebord en was het ongelofelijk spannend of het de ploeg van Rogier Meijer zou lukken om deze voorsprong te behouden. N.E.C. werd echter snel wakker geschud en kreeg in de 80e minuut een doelpunt tegen door de effectieve Guus Til.

De Kuip ging door de gelijkmaker weer volledig achter de ploeg staan en zorgde met veel kabaal voor een spannende sfeer. Het was billen knijpen voor de Nijmegenaren om geen doelpunten tegen te krijgen. In de laatste minuut van de officiele speeltijd krijg het toch echter de genadeklap. Op aangeven van Bryan Linssen scoorde Guus Til zijn tweede goal van de avond: 4-3. Het was een zure appel voor de ploeg van Rogier Meijer die met zo veel passie eerder op voorsprong was gekomen. In de 92e minuut werd het zelfs nog erger voor de ploeg uit Nijmegen. Opnieuw was Bryan Linssen de aangever van het doelpunt die dit keer binnen werd geschoten door Cyriel Dessers. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een knotsgekke 5-3 overwinning voor de Rotterdammers. Toch kan de ploeg van Rogier Meijer met veel trots terugkeren naar Nijmegen. 3 doelpunten in de Kuip scoren en het Feyenoord zo moeilijk maken, kan niet elke ploeg zeggen na een avond in Rotterdam.