Rogier Meijer: “Vanavond na twee jaar eindelijk weer een goedgevuld Goffertstadion”

Vanavond is het eindelijk zover, de eerste thuiswedstrijd voor N.E.C. in de Eredivisie gaat beginnen. Om 20.00 uur staat de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma. De scheidsrechter van dienst is Sander van der Eijk.

Na de nederlaag tegen Ajax afgelopen zaterdag in de Johan Cruijff Arena, mag de ploeg van Rogier Meijer revanche nemen tegen de Blauwingers. PEC Zwolle was 61 keer eerder de tegenstander van N.E.C. in officiële ontmoetingen. Uit al deze ontmoetingen kunnen we concluderen dat de teams elkaar behoorlijk in evenwicht houden, met een licht voordeel aan de kant van N.E.C. 25 keer wonnen de Rood-Groen-Zwarten, 20 keer was de overwinning voor de Zwollenaren. Zestien keer remiseerden de ploegen.

Rogier Meijer noemt PEC Zwolle een goed voetballende ploeg in opbouw. "PEC Zwolle is, net als N.E.C., een ploeg die wil voetballen via de grond wil spelen. PEC Zwolle heeft kwaliteit en voor ons is het een mooie wedstrijd om te zien waar we staan tegen zo’n tegenstander. We moeten ervoor zorgen dat we compact staan in de verdediging.”

“Ik zie PEC als één van de ploegen die om ons heen gaat spelen dit seizoen. Het is daarom belangrijk dat wij tijdens deze thuiswedstrijd gas gaan geven. Ik eis van mijn ploeg dat we een team zijn, dat we durven te voetballen en dat we energie erin gooien.” Rogier Meijer geeft aan dat hij er het meest naar uitkijkt om morgenavond na bijna twee jaar weer in een goedgevulde Goffert te voetballen.

“Ik ga de opstelling niet fundamenteel veranderen. Dan zou ik me niet vasthouden aan mijn visie, maar je kijkt altijd naar de tegenstander en waar we misschien accenten kunnen leggen. Ook worden spelers fitter en bewijzen ze zich dus er kunnen altijd dingen veranderen. Zo is Ali Akman wedstrijdfit en zijn ook Joep van der Sluijs en Elayis Tavsan er klaar voor om minuten maken. Verder is Édgar Barreto afgelopen zaterdag tegen Ajax goed ingevallen. We missen enkel Rens van Eijden en Mathias de Wolf. Iedereen heeft keihard getraind om onderdeel te zijn van het team en om een bijdragen te leveren aan de wedstrijd van morgen.”

88' Rode kaart Sam Kersten
85' Gele kaart Thomas van den Belt
83' Gele kaart Eliano Reijnders
83' Dean Huiberts wordt gewisseld voor Rav van den Berg
80' Jonathan Okita wordt gewisseld voor Elayis Tavsan
80' Ali Akman wordt gewisseld voor Ole Romeny
73' Gele kaart Souffian El Karouani
72' Gervane Kastaneer wordt gewisseld voor Eliano Reijnders
71' Rico Strieder wordt gewisseld voor Chardi Landu
69' Mikkel Duelund wordt gewisseld voor Édgar Barreto
62' Jordy Bruijn wordt gewisseld voor Magnus Mattsson
54' Gele kaart Bart van Rooij
53' Gele kaart Pelle Clement
42' GOAL: Jonathan Okita maakt de 2-0 (Assist door Mikkel Duelund)
36' Gele kaart Jonathan Okita
19' Mustafa Saymak wordt gewisseld voor Thomas van den Belt
18' Gele kaart Mikkel Duelund
4' GOAL: Ali Akman maakt de 1-0 (Assist door Jonathan Okita)

N.E.C. op mooie avond te sterk voor PEC Zwolle

N.E.C. heeft haar eerste thuiswedstrijd dit seizoen omgezet in een comfortabele 2-0 overwinning op PEC Zwolle. Het enthousiaste publiek was gekomen voor een mooie avond voetbal en werd op hun wenken bediend. Vooral uitblinkers en doelpuntenmakers Ali Akman en Jonathan Okita gaven de supporters reden tot juichen. Ook Mikkel Duelund, die beide doelpunten assisteerde, speelde een belangrijke rol. De tegenstander uit Zwolle eindigde de wedstrijd met tien man, toen Sam Kersten vlak voor tijd met rood moest inrukken, en waren niet meer in staat het Nijmeegse feestje te verpesten.

In een sfeervol Goffertstadion werd er vanavond voor het eerst sinds 2017 weer Eredivisie-voetbal gespeeld. Onder leiding van Sander van der Eijk trapten N.E.C en PEC Zwolle om 20:00 af, waarbij de Nijmegenaren de supporters tijdens deze bijzondere wedstrijd iets te vieren wilden geven. De ploeg van Rogier Meijer aasde bovendien op eerherstel na de ruime verliespartij in Amsterdam van afgelopen week. Ook de Zwolse ploeg, waar de nieuwe trainer Art Langeler aan het roer staat, is vorige week niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Thuis in Zwolle werd er namelijk met 0-1 verloren van Vitesse. Beide ploegen wilden zich zodoende bewijzen tijdens deze zonnige vrijdagavondwedstrijd.

En bewijzen, dat deed vooral Ali Akman al heel snel. Na een pass van Mikkel Duelund liet hij het Goffertstadion, waarin hij vandaag zijn eerste minuten maakte, al na 3 minuten ontploffen. Met een bekeken schot met buitenkant rechts legde de spits de bal links naast doelman Lamprou. Na de 1-0 volgde ondanks een intensieve wedstrijd, een fase in de wedstrijd waarin beide partijen niet echt gevaarlijk konden worden. De hoge intensiteit van de wedstrijd bleek ook uit het feit dat Mustafa Saymak in de 19e minuut al vervangen moest worden door Van den Belt.

Vooral het duo Akman en Okita liet van zich spreken in het eerste gedeelde van de wedstrijd. In de 25e minuut resulteerde dat bijna in een tweede goal van de Turk, toen hij uit een prachtige hoge bal van Okita net over schoot. Enkele minuten later was het ook aan de andere kant bijna raak toen Dean Huibers zijn inzet uit een moeilijke hoek op de paal zag belanden. In de slotfase van de eerste helft wordt een periode van weinig mogelijkheden doorbroken door Jonathan Okita die vanaf de linkerflank opstoomt en tegendraads de 2-0 in de touwen schiet. De assist is van Duelund die doormiddel van een mooie steekpass zijn tweede assist van de avond bij kan schrijven.

Na de rust beginnen beide ploegen rustig aan de tweede 45 minuten. In de 52e minuut volgt echter toch de eerste kans van de tweede helft als Akman uit een vrije trap koppend stuit op Lamprou. De spits van de tegenstander, Slobodan Tedic, krijgt snel daarna ook een mogelijkheid, maar werkt de bal over het Nijmeegse doel. Ruim tien minuten later doet Okita hetzelfde, als hij een subtiel boogballetje van Akman niet om kan zetten in zijn tweede doelpunt.

In de tussentijd is Magnus Mattsson al in het veld gekomen en in de 70e minuut mag ook Barreto zijn opwachting maken. Met laatstgenoemde hoopt Rogier Meijer meer zekerheid in te bouwen en de voorsprong veilig te stellen. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal lijken smaakmakers Akman en Okita dan ook met een gerust hart het veld te kunnen verlaten. Zeker als Sam Kersten in de 88e minuut na een overtreding op de doorgebroken invaller Romeny de rode kaart ontvangt, kan PEC Zwolle een Nijmeegse overwinning inderdaad niet meer in gevaar brengen.

N.E.C. sluit haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen dus af met een mooie 2-0 overwinning. Man van de wedstrijd Ali Akman heeft zich kunnen tonen aan het Nijmeegse publiek en Rogier Meijer kan tevreden zijn. Kortom: N.E.C is helemaal terug in de Eredivisie!