N.E.C. treedt op zaterdag 18 maart aan tegen RKC Waalwijk. De Nijmeegse club heeft de afgelopen weken, in samenwerking met SV NEC, getracht naast auto- en busvervoer een unieke bootreis te organiseren. Wegens additionele vragen van de driehoeken zou de kaartverkoop te kort op de wedstrijddag van start gaan, waardoor er gezamenlijk is besloten dat er enkel auto- en busvervoer wordt georganiseerd.

Het bootvervoer ontstond als een spontaan idee, maar groeide door alle enthousiaste reacties uit tot een serieus evenement. Naar aanleiding van meerdere constructieve gesprekken met de lokale driehoeken van Nijmegen en Waalwijk is er een veiligheidsplan aangeleverd. Dit veiligheidsplan is in samenwerking met SV NEC opgesteld, waarbij de grootste uitdagingen omtrent het bootvervoer (en de verantwoordelijkheden) zijn getackeld. Na het bestuderen van deze stukken kwamen er vanuit de driehoeken bijkomende vragen, waardoor er opnieuw stukken aangeleverd moesten worden. Dit zou uiteraard extra tijd vergen, waarbij de aanvangsdatum van de wedstrijd snel naderde en er (in de ogen van N.E.C. en SV NEC) te weinig tijd overbleef om met een vol bezoekersvak bij de wedstrijd aanwezig te zijn.

Door alle reacties en de positieve houding van alle betrokkenen richten we het vizier op volgend seizoen, waarin we – hopelijk met een grote groep – per boot kunnen afreizen naar Waalwijk.

Lees hier de kaartverkoopinformatie!