N.E.C. staat in de kwartfinale van het bekertoernooi. De Nijmegenaren wonnen op bezoek bij FC Groningen met 1-2 en mogen zich gaan opmaken voor een thuiswedstrijd bij de laatste acht.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er in het hoge noorden al gefilosofeerd over een wedstrijd bij de laatste acht en dat ze die dan in de eigen Euroborg zouden mogen spelen. N.E.C. bewees daar echter niet van onder de indruk te zijn en kwam brutaal op voorsprong. Dat deed het via een juweel van een doelpunt: Javier Vet vond met een magistrale hoge pass zijn linksback, Calvin Verdonk, die de bal in één keer uit de lucht plukte en in de verre hoek binnenschoot. Keeper Jan Hoekstra hoorde de bal alleen maar voorbij suizen en kon er helemaal niets tegen beginnen: 0-1.

De Groningers schakelden daarna wel een tandje bij en N.E.C. kwam onder zware druk te staan. Het was aan een gebrek aan scherpte bij de FC en handelend optreden van Danny Vukovic te danken dat de Nijmegenaren niet snel na de openingstreffer alweer de gelijkmaker moesten incasseren. Helaas gebeurde dat vlak voor rust alsnog en dat was niet nodig geweest. Elayis Tavsan verspeelde de bal namelijk te makkelijk op het middenveld en daardoor kon de thuisploeg de aanval tot aan eindstation Michael de Leeuw uitspelen, die er 1-1 van maakte.

Een vervelend moment voor een tegengoal, maar de mannen van trainer Rogier Meijer sloegen vlak na rust zelf ook meteen toe. Mikkel Duelund fopte de keeper van Groningen met een bekeken schuiver, die tergend langzaam de verre hoek in rolde. Met de 1-2 op zak hield N.E.C. vervolgens lang stand en liet de solide achterhoede weinig door. Toch werd de situatie steeds penibeler toen de klok richting de negentig minuten tikte. Vukovic en zijn defensieve kornuiten bleven echter op de been en sleepten N.E.C. daarmee naar het einde en naar een kwartfinale in de Goffert.