N.E.C. speelt alsnog gelijk in laatste oefenduel

De laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het aankomende Eredivisie-seizoen is door N.E.C. gelijk gespeeld. Het tweede team van Borussia Mönchengladbach leek lang op de zege af te stevenen, maar door een goal van Bart van Rooij eindigde het op 1-1.

De start van de mannen van Meijer was nog wel veelbelovend, met twee aardige acties op rechts van Jonathan Okita. De aanvaller van N.E.C. haalde de trekker echter niet over en dat deed Tom Gaal wel. De Duitser stond op de juiste plek om een teruggelegde bal binnen te tikken en zette het tweede team van Borussia Mönchengladbach daarmee op voorsprong. Dat was wel een beetje tegen de verhoudingen in en dus probeerden de Nijmegenaren daar snel wat aan te doen. Cas Odenthal kreeg daar na een half uur spelen de beste kans voor, maar diens kopbal werd knap uit de hoek geplukt.

Enkele minuten later zeilde ook een vrije trap van Lasse Schöne net over en dus moest N.E.C. met een achterstand de rust in. In de tweede helft was het spelbeeld iets meer in evenwicht. De Nijmeegse equipe moest meer doelrijpe mogelijkheden toestaan aan de gasten uit Mönchengladbach en kwam een aantal keer goed weg. Toch had de gelijkmaker ook zeker kunnen vallen: Jordy Bruijn, die net als vorige week tegen OFI Kreta als valse nummer negen opereerde, kwam twee keer één-op-één met de keeper en faalde beide keren.

In het slotkwartier schakelden de Nijmegenaren nog een versnelling hoger. N.E.C. wilde absoluut niet verliezen en Javier Vet had dat kunnen bewerkstelligen. De invaller kreeg meteen twee kopkansen en had bijna succes, waarna Van Rooij het net wel vond. Hij tikte van dichtbij binnen na een voorzet van Ilias Bronkhorst en zorgde er daarmee voor dat het laatste oefenduel toch niet verloren ging. De formatie van Meijer heeft nu nog een week om toe te werken naar de eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen. Landskampioen Ajax is op zaterdag 14 augustus de tegenstander in Amsterdam.