N.E.C. kende een sfeervolle opening in het Goffertstadion. In een uitverkocht huis werd met prachtige spandoeken en vuurwerk de Gelderse derby ingeluid.

Beide clubs begonnen met veel passie en strijd aan de wedstrijd. De spanning leek helaas wel enigszins vat te krijgen op het Nijmeegse spel, want ze begonnen licht nerveus aan de wedstrijd en Vitesse kreeg een paar gevaarlijke kansen. De Arnhemmers hadden de betere opening van de wedstrijd en kwamen een paar keer dicht bij het doel van Mattijs Branderhorst. N.E.C. was wat slordig in de opbouw en kreeg hierdoor veelvuldig te maken met de gevaarlijke counters van de geelzwarten.

Na de gevaarlijke aanvallen van Vitesse in de openingsfase begon N.E.C. steeds meer het heft in eigen handen te nemen. Jonathan Okita en Elayis Tavsan werden wat vaker gezocht en de Arnhemmers moesten vaak een overtreding maken om de angel uit de aanval te halen. Hierdoor kreeg Lasse Schöne in de veertiende minuut een vrije trap, die via Edgar Barreto in de voeten van Mikkel Duelund terechtkwam. Hij had echter niet genoeg ruimte om goed uit te kunnen halen, waardoor de bal langzaam naast het doel rolde. Het leek erop dat N.E.C. na een tijdje op voorsprong zou komen, maar uit het niets was het Vitesse in de zeventiende minuut dat op een 0-1 voorsprong kwam. Doordat N.E.C. de bal niet weggewerkt kreeg bij de achterlijn, kreeg Frederiksen de ruimte om de bal naast keeper Mattijs Branderhorst in het doel te plaatsen: 0-1. Het duurde even voordat de Nijmegenaren weer in het ritme van de wedstrijd kwamen. Dit leidde tot een grote kans voor Lasse Schöne die in de 33e minuut naar voren kon dribbelen in het zestienmetergebied. Hij kon echter niet de laatste man passeren, maar het gaf de Nijmegenaren weer hoop voor het restant van de eerste helft. N.E.C. kreeg nog een aantal kleine kansen, maar wist niet tot scoren te komen. Hierdoor ging het rusten met een 0-1 stand.

In de tweede helft kwam N.E.C. met veel strijdlust het veld op. Vitesse bleef echter in het begin van de tweede helft de gevaarlijkste partij. De wedstrijd werd vooral op het middenveld uitgevochten. Het was wachten op iets nieuws voor de Nijmegenaren. Deze ommekeer kwam er steeds meer, doordat Pedro Ruiz en Ali Akman na een tijdje in het veld werden gebracht. Dit leidde in de 61e minuut tot een gigantische kans voor Jonathan Okita. De aanvaller kwam een op een met keeper Markus Schubert, maar speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor hij niet meer tot een goed schot wist te komen. N.E.C. durfde wel meer en meer naar voren te schuiven en zette steeds hoger druk. De Arnhemmers werden steeds meer richting hun eigen zestien gedrukt en kwamen zelf nauwelijks meer tot kansen.

In het laatste half uur was het bidden en hopen voor de Nijmeegse supporters dat er nog gescoord zou worden. Ondanks een grote kans voor Iván Márquez in de 75e minuut wist N.E.C. niet dichter bij een doelpunt te komen. Márquez kopte de bal in de verre hoek, maar Markus Schubert wist de hele wedstrijd een doelpunt te voorkomen. Hierdoor bleef de goal van de Arnhemmers het enige doelpunt van de wedstrijd en verloor de ploeg van Rogier Meijer met 0-1. Volgende week zondag zullen de Nijmegenaren het in Enschede opnemen tegen FC Twente.