N.E.C. heeft de overwinning op PEC Zwolle een goed vervolg gegeven. De Nijmegenaren, die gedurende 50 minuten met een man meer speelden, wonnen door een goal van Ali Akman met 0-1 bij Heracles Almelo.

Nadat PEC Zwolle vorige week in het Goffertstadion werd verslagen (2-0), was voor N.E.C. de wedstrijd tegen Heracles Almelo een volgende goede kans om punten te pakken. In de voorbereiding wisten de mannen van trainer Rogier Meijer namelijk nog met 1-0 te winnen op Erve Asito en dus was een herhaling van dat scenario het doel voor de Nijmegenaren. Destijds was het stadion echter wel een stuk minder gevuld en de luide aanmoedigingen vanuit het sfeervak van de thuisploeg zorgden ditmaal voor een fel en agressief Heracles. Ze zetten druk op het doel van Mattijs Branderhorst en na zeventien minuten leverde dat het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd op. Sinan Bakis ging net aan een voorzet vanaf de linkerkant voorbij.

Nadat de eerste Almelose storm was gaan liggen, kwam N.E.C. wat beter in de wedstrijd. De mannen in het rood, groen en zwart kwamen vaker in balbezit op de helft van de tegenstander en via de bedrijvige Ali Akman werden twee schoten op doel gelost. Janis Blaswich, de keeper van Heracles, had er echter goed het oog in. De thuisploeg bleef wel de bovenliggende partij en kwam vijf minuten voor rust bijna op voorsprong. Rai Vloet mocht vanaf twintig meter vrij aanleggen en schoot hard op de paal. Luttele minuten daarna ontbrandde de wedstrijd volledig. Iván Márquez kreeg het aan de stok met Bakis en beiden kregen geel, maar voor de spits van Heracles was dat zijn tweede. N.E.C. ging derhalve in overtal aan de thee.

Dat voordeel werd in het tweede bedrijf meteen uitgebuit. Een aanval over links via Jordy Bruijn en Souffian El Karouani eindigde op het voorhoofd van Akman, die de bal maar een klein zetje hoefde te geven om de 0-1 op zijn naam te krijgen. De Nijmegenaren hadden daarmee al snel wat ze wilden en konden vervolgens rustig afwachten wat de tien spelers van Heracles zouden gaan proberen om aan een doelpunt te komen. Ondertussen gokte N.E.C. op een aantal momenten en in minuut zestig kwam zo'n moment. Bruijn werd vrijgespeeld in het strafschopgebied en zag zijn schuiver richting de verre hoek met zeer veel moeite tegengehouden worden door de Almelose goalie. Veel meer speelden de mannen van Meijer niet bij elkaar, maar Heracles ook niet.

In de slotfase was het zaak om de controle over de wedstrijd te houden. De tien Almeloërs gingen meer risico nemen en daardoor ontstond er meer ruimte voor N.E.C., dat een kwartier voor tijd een uitgelezen mogelijkheid kreeg om het duel in het slot te gooien. Scheidsrechter Kamphuis wees naar de stip na vasthouden, maar Jordy Bruijn raakte de paal. Dat gaf de thuisploeg moed en het publiek ging er nog een keer massaal achter staan. Toch hield de formatie uit de Keizerstad het hoofd koel: in de slotfase pompte Heracles de ballen erin, maar de defensie en keeper Mattijs Branderhorst hielden stand. Het strijdende N.E.C. nam de drie punten mee naar Nijmegen en is na dit weekend met zes punten uit drie wedstrijden de nummer zeven van Nederland.