N.E.C. heeft op bezoek bij Go Ahead Eagles met 1-0 verloren. De Nijmegenaren konden gedurende de wedstrijd geen vuist maken, terwijl de gastheren uiterst efficiënt met een kans omgingen. Eagles-spits Stokkers werd de matchwinner door het enige doelpunt van de middag op zijn naam te zetten.

Trainer Rogier Meijer moest het stellen zonder sterkhouders Phillipe Sandler en Nany Landry Dimata. Beide spelers ontbraken wegens ziekte. Joris Kramer, die in het verleden één seizoen voor de Deventenaren uitkwam, en Pedro Marques verschenen om die reden aan de aftrap. 

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Toch kwamen de elftallen af en toe dreigend voor het vijandelijke doel. Een verre inworp van Bart van Rooij zorgde voor een schotkansje voor Pedro Marques, maar zonder succes. Na een kwartier spelen probeerde Elayis Tavsan het nog in de korte hoek, echter was doelman Jeffrey de Lange op zijn post en plukte de bal weg bij de eerste paal. Go Ahead Eagles was na iets meer dan een halfuur spelen gelukkiger in de afronding. Een strakke bal van Adekanye, die vervolgens door Lidberg werd doorgespeeld naar Stokkers werd subtiel onder doelman Jasper Cillessen binnen geschoven: 1-0. Dit bleek tevens de ruststand.

De tweede helft ging op dezelfde voet verder. Aan beide kanten werden er speldenprikjes uitgedeeld, maar geen enkele mogelijkheid was dreigend genoeg voor een tweede treffer voor de middag. Een machteloos N.E.C. kwam uiteindelijk niet verder dan een nederlaag.