N.E.C. heeft de inhaalwedstrijd tegen FC Den Bosch met 4-1 gewonnen. In de eerste helft schoot N.E.C. uit de startblokken en maakte het na vijf minuten al een treffer. Javier Vet wist wel raad met een voorzet van Tavsan en kopte de bal tegen de touwen: 1-0. Ondanks meerdere kansen wisten de Nijmegenaren niet nog een treffer te produceren in de eerste helft. Koud uit de kleedkamer deed N.E.C. dit wel via wederom Vet: 2-0. Tavsan deed ook nog een duit in het zakje met een prachtig afstandsschot. Cas Odenthal kopte na een voorzet van invaller van der Sluijs het vierde doelpunt voor de Nijmegenaren binnen. Paco van Moorsel wist nog wel de Bossche eer te redden met een kiezelhard schot: 4-1.

Trainer/coach Rogier Meijer zag voor de wedstrijd tegen de Brabanders geen reden om zijn basiself te wijzigen ten opzichte van het gewonnen duel in Kerkrade tegen Roda JC. Dat betekende dat hij vast hield aan de 5-3-2 formatie, met Barreto, Odenthal en aanvoerder van Eijden in het centrum. Op de vleugels maakten het bekende duo van Rooij en El Karouani hun opwachting. Het middenveld werd gevormd door Vet, Bruijn en Proper. In de punt van de aanval stonden Janga en Tavsan geposteerd.

Het was FC Den Bosch dat het eerste schot van de wedstrijd produceerde. Kuijpers besloot van afstand uit te halen. Hij vond hiermee echter keeper Branderhorst op zijn weg. N.E.C. daarentegen wist met hun eerste kans wel raad en maakte gelijk de eerste treffer van de wedstrijd. Elayis Tavsan stoomde op de rechtervleugel op en wipte de bal in de zestien. Javier Vet benutte de kans kundig en verschalkte Wouter van der Steen met een kopbal: 1-0. Twee minuten later kwam de bal via een kluts ineens bij Jordy Bruijn terecht. De middenvelder kon vrij op de keeper aflopen maar faalde jammerlijk in de afronding, waardoor het voorlopig bij een minimale voorsprong voor de Nijmegenaren bleef. Na ongeveer twintig minuten had FC Den Bosch een enorme kans om de stand gelijk te trekken. Jordy Bruijn speelde de bal te kort naar Branderhorst, maar Romano Postema kon er namens de Bosschenaren net niet bij. Vijf minuten later was het weer N.E.C. dat via Vet dichtbij een doelpunt was. N.E.C. bleef aanvallen maar was onzorgvuldig in de laatste fase.

In de tweede helft begon N.E.C. precies zoals het dat deed in de eerste helft: met een doelpunt. Na zeventien seconden was het weer Javier Vet die het doel trof na een uitstekende pass van Édgar Barreto: 2-0. Tien minuten later kwam Jordy Bruijn uit in een pijlsnelle counter en omspeelde hij van der Steen. De doelwachter van FC Den Bosch werd echter bijgestaan door Felida op de lijn, die de bal met een uiterste krachtinspanning uit het doel wist te houden en daarmee Bruijn van scoren af hield. N.E.C. bleef naar voren voetballen tegen het onmachtige FC Den Bosch. Het was even later Elayis Tavsan die na een individuele actie uithaalde van een meter of twintig en prachtig doel trof: 3-0. N.E.C. denderde door en kwam via een kopbal van Odenthal uit een vrije trap van invaller van der Sluijs tot nog een doelpunt: 4-0. FC Den Bosch wist een minuut later via een hard schot van oud-N.E.C.’er Paco van Moorsel de eer te redden: 4-1. Dit bleek meteen de eindstand in de Goffert, waardoor N.E.C. drie punten kon bijschrijven en het seizoenstotaal daarmee opschroeft tot 47 punten. De volgende wedstrijd voor de rood-groen-zwarten zal vrijdag al plaatsvinden in het SolarUnie Stadion tegen Helmond Sport.