N.E.C. heeft de punten in de thuiswedstrijd aan NAC Breda gelaten. Het was NAC dat de score opende via een penalty van El Allouchi: 0-1. In de twintigste minuut schoot Sydney van Hooijdonk de bal in de kruising uit een vrije trap: 0-2. In de rest van de wedstrijd wist N.E.C. aanvallend weinig tot niets klaar te spelen waardoor NAC tamelijk eenvoudig overeind bleef in Nijmegen en met drie punten uit het Goffertstadion kon vertrekken.

Het eerste schot was van de Nijmegenaren. Het was Javier Vet die na afvallende bal uithaalde, maar doelman Nick Olij op zijn weg vond. Een paar minuten later kreeg N.E.C. een levensgrote kans. Janga werd via een mooi wippertje helemaal vrij gespeeld en voor Olij gezet. De Curaçaoënaar faalde jammerlijk in de afronding, waardoor de brilstand op het scorebord bleef. In de tiende minuut kreeg NAC Breda een opgelegde kans om op voorsprong te komen. El Allouchi mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding van Cas Odenthal in de zestienmeter. De middenvelder van NAC faalde niet en bracht de eerste beweging op het scorebord: 0-1. In de twintigste minuut kwam NAC door een prachtige vrije trap van Sydney van Hooijdonk zelfs op een dubbele voorsprong: 0-2.

N.E.C. had moeite om het spel te maken tegen NAC, dat duidelijk tevreden was met de voorsprong en achterover leunde. De eerste helft resulteerde dan ook in een weinig enthousiasmerend schouwspel. Op slag van rust werd Kaj de Rooij nog een opgelegde kans gegund door de defensie van N.E.C. Hij schoot de bal echter kiezelhard tegen Branderhorst op, die de Nijmegenaren nog enigszins in de wedstrijd hield. N.E.C. wist dat het na de thee uit een ander vaatje moest tappen als het NAC nog enigszins het vuur aan de schenen wilde leggen.

NAC kwam gelijk fel uit de kleedkamer. Het was Lewis Fiorini die redelijk vrijstaand kon uithalen. Mattijs Branderhorst bleek echter attent en hield de bal met een duik tegen. N.E.C. was aanvallend net zoals in de eerste helft onmachtig te noemen en grossierde in foutieve passes. NAC loerde met de royale voorsprong op zak op de counter. Na ongeveer zeventig minuten haalde rechtsback Robin Schouten van grote afstand uit. Zijn poging ging rakelings over. Met nog een kwartier speeltijd te gaan trachtte Jordy Bruijn nog wat aan de achterstand te doen met een schot vanaf de rand van de zestienmeter. Nick Olij was echter attent en stopte de poging van de invaller van N.E.C. Aan de andere kant ontsnapte van Hooijdonk aan de aandacht van de Nijmeegse defensie, maar hij vond Branderhorst op zijn weg naar het doel. Enkele minuten later stond invaller Buffonge ineens vrij voor Branderhorst, maar mistte de bal volledig.

N.E.C. gaf zich gewonnen en verloor de wedstrijd in de Goffert vrij kansloos met 0-2. Met deze uitlgijder verliest N.E.C. de aansluiting voor plek vijf en zal het zich moeten oprichten voor de laatste wedstrijden van het seizoen en de play-offs.