Transfernieuws

Anthony Musaba maakt overstap naar AS Monaco

Anthony Musaba maakt overstap naar AS Monaco
Anthony Musaba heeft een toptransfer te pakken. De 19-jarige buitenspeler heeft zijn medische keuring met succes doorstaan en zijn handtekening gezet onder een contract dat hem voor vijf seizoenen aan AS Monaco verbindt. De Nijmegenaren hebben in de deal eveneens een doorverkooppercentage bedongen.  

Musaba doorliep de jeugdopleiding van N.E.C., waarna hij in 2014 overstapte naar de opleiding van Vitesse. Vier jaar later, in de zomer van 2018, keerde de aanvaller terug binnen de Nijmeegse gelederen. Op 19 april 2019 maakte Musaba zijn debuut voor het eerste elftal van N.E.C. tijdens de wedstrijd op bezoek bij FC Volendam (2-3). De in Beuningen geboren aanvaller kwam tot 31 officiële wedstrijden voor N.E.C., waarin hij negen doelpunten produceerde en vijf assists leverde.  

Algemeen directeur Wilco van Schaik kijkt tweeledig naar de transfer: ‘’We zijn als N.E.C. zijnde enorm trots dat we met onze Voetbalacademie in staat zijn talenten aan topclubs in Europa af te leveren. De afgelopen jaren hebben meerdere jeugdspelers deze weg bewandeld en met Anthony volgt nu wederom een veelbelovend jeugdexponent. Deze transfer is een bevestiging voor de weg die we zijn ingeslagen omtrent ons beleid. We hebben bewust gekozen voor het opleiden en talentontwikkeling binnen N.E.C. Dit is een mooi compliment aan iedereen die elke dag, al jarenlang, hard en gedreven werkt zodat zulke miljoenentransfers kunnen plaatsvinden. Aan de andere kant gaan we Anthony, met zijn specifieke kwaliteiten, missen binnen onze spelersselectie. Anthony is een voorbeeld voor de aankomende talenten dat je door middel van hard werken, in jezelf investeren en prestaties leveren veel kan bereiken bij N.E.C. Daarnaast draagt hij met deze transfer ook bij aan het investeren binnen onze spelersgroep. Waar we eerst de mogelijkheid hadden tot het aantrekken van vier of vijf versterkingen, kunnen we nu waarschijnlijk voor minimaal één extra versterking gaan. We feliciteren Anthony namens de N.E.C.-familie met zijn mooie transfer en wensen hem heel veel succes!’’
Eredivisie Zaterdag 9 december 2023 MAC3PARK Stadion
PEC Zwolle
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
7 Sparta R'dam 21
8 Heerenveen 19
9 PEC Zwolle 17
10 Excelsior 16
11 Fortuna Sit. 16
12 NEC 15
13 Heracles 15
14 FC Utrecht 13
15 RKC Waalwijk 13
16 Almere City 13