N.E.C. TV

De terugkeer van de helden van weleer

De terugkeer van de helden van weleer
Onder de bezielende begeleiding van teammanager Tim Sherlock keerden veel helden van weleer voor even terug bij de club waar zij groot zijn geworden. Deze jaarlijks terugkerende bijeenkomst werd afgetrapt met een wedstrijd op De Eendracht tussen Good Old N.E.C. en Oud-Cambuur. Eindstand: 3 - 1 voor het team van trainer Leen Looijen.

Na afloop van de wedstrijd gingen alle aanwezige oud-N.E.C.-spelers naar het SV-plein om de onthulling van de laatste portretten te aanschouwen. Kunstenaar Marco van de Bol heeft portretten gemaakt van elf helden, die in 2013 door supporters werden verkozen. Dennis Gentenaar, Peter Wisgerhof, Patrick Pothuizen, Jack de Gier, Ron de Groot, John Vievermans, Sije Visser, Jan Peters, Paul 'Pauke' Meijers, Ben Werts en Frans Janssen vormen samen het elftal, waarvan de portretten op de lange wand voor supportershome De Schup prijken.

Als klap op de vuurpijl konden ruim zeventig oud-N.E.C.-spelers nog even het gras in het Goffertstadion ruiken tijdens het fotomoment op het veld, voorafgaand aan de wedstrijd tussen N.E.C. en SC Cambuur.

N.E.C. TV en fotograaf Hans Hebbink volgden de helden op de voet. Bekijk hieronder de video- en fotoreportage:

https://www.youtube.com/watch?v=GWnCwGAlyLk

Fotoreportage door Hans Hebbink

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36