Blog

Directieblog - Tijd om ons te herpakken

Directieblog - Tijd om ons te herpakken
Regelmatig schrijft de directie van N.E.C. een weblog om de supporters op een open en transparante wijze mee te nemen in de voortgang van onze plannen en ontwikkelingen die we doormaken. Dit keer een blog van commercieel directeur Bart van Ingen en technisch directeur a.i. Edo Ophof.

Op zaterdag 3 augustus is het voetbalseizoen gestart. We hebben sportief helaas nog niet kunnen brengen waarvoor we staan. Maar na een bewogen periode wacht zaterdag een mooie kans op eerherstel. We spelen dan een thuiswedstrijd tegen RKC uit Waalwijk.  We hebben afgelopen dinsdag het businessclubseizoen geopend met een geslaagde OSRN-avond die in het teken stond van het succesjaar 2008/2009. Samen met oud-spelers Lasse Schöne, Peter Wisgerhof, Bas Sibum en interim-trainer Ron de Groot keken we terug op één van de mooiste momenten uit de geschiedenis van N.E.C.

Via deze directieblog informeren we je graag over het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom voetbal, supporters, business, horeca en maatschappij. Vanzelfsprekend zijn we ook enorm benieuwd naar jouw reacties, feedback en suggesties om deze blog nog meer aan te laten sluiten op je wensen en behoeften. Stuur ons een mail of neem telefonisch contact op, want het kan altijd beter. Maar dan wel graag samen met jou!

Voetbal
Technisch Directeur a.i. Edo Ophof is momenteel drukker dan ooit. De transferperiode sluit op 2 september en daarnaast is hij naarstig op zoek naar een opvolger voor Alex Pastoor. Voor het weekend zal er echter nog geen nieuwe naam van een hoofdtrainer bekend worden gemaakt. De directie wil een weloverwogen beslissing nemen en is momenteel in gesprek met vijf kandidaten. Het staat buiten kijf dat er een nieuwe hoofdtrainer wordt gezocht met de juiste kennis en kwaliteiten op voetbalgebied. Daarnaast zal hij ook qua karakter naadloos aan moeten kunnen sluiten bij de clubcultuur. Iemand die automatisch N.E.C. zegt in plaats van Nek. De intentie is volgens Ophof om op korte termijn een nieuwe hoofdtrainer te introduceren. Ondertussen zullen assistent-trainers Ron de Groot en Wilfried Brookhuis tijdelijk de werkzaamheden van de hoofdtrainer overnemen.

Naast een nieuwe trainer is de zoektocht naar enkele nieuwe aanwinsten voor op het veld ook nog volop in beweging. De technisch directeur hoopt nog twee of drie Eredivisie waardige spelers aan de club te binden. Het wensenlijstje? In elke linie een versterking. De spelers moeten sowieso over een EU-paspoort beschikken.

Maatschappij
De scholen zijn weer zijn begonnen en dit betekent voor 'N.E.C. Doelbewust' dat veel projecten weer worden opgestart. In september beginnen we samen met Tandem, de Straatcoaches en Futsal Chabbab met de werving voor de N.E.C. BuurtBattle. De N.E.C. Buurtbattle is een voetbalcompetitie tussen verschillende Nijmeegse wijken, voor jongens en meiden tussen de 9 en 16 jaar. Het gaat om strijden voor je wijk!

Op 5 september zijn we gastheer en organisator van de Special Day; een sport- en speldag voor kinderen met een beperking. Deze dag wordt afgesloten met een netwerklunch en deskundigheidstraining voor verenigingen, scholen en maatschappelijke organisaties. Samen met projectpartners als Special Heroes, Sportservice Nijmegen, Pluryn en amateurverenigingen trachten we kinderen met een beperking te stimuleren om te gaan sporten. Dit past natuurlijk uitstekend bij de pijlers van 'N.E.C. Doelbewust'. Samen met partners uit de stad streven we immers naar vitaliteit en ontwikkeling voor alle inwoners uit de regio, dus ook kinderen die een extra steuntje in de rug verdienen.

Om de naamsbekendheid van onze maatschappelijke stichting 'N.E.C. Doelbewust' te vergroten, starten we vanaf 3 september een Mupi-campagne. Op 35 plekken door heel Nijmegen kom je ons tegen op posters (mupi's) in de stad. De Mupi-campagne gaat vergezeld van een leuke Facebook-actie met een geweldige prijs: een jaar lang gratis sporten bij een vereniging naar keuze! Een prijs die perfect past bij onze waarden.

Business
We hebben de afgelopen weken de overeenkomsten met verschillende businesspartners mogen verlengen, waaronder Flint Payrolling, Sportshop Kregting, NovioData en Nijol. Twee weken geleden hebben we een compleet nieuwe business website gelanceerd; www.nec-business.nl. Op deze website geven we u een compleet overzicht van alle mogelijkheden die we bieden om een bijdrage te leveren aan de zakelijke doelstellingen van onze klanten en relaties.

Voor de eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen hebben we de nieuwe business tribune in gebruik genomen. De eerste reacties waren positief. We hebben afgesproken dat we voor de leden die voor het pakket 'zwart' hebben gekozen de privileges nog verder uitbreiden. We zijn daarom nog aan het onderzoeken hoe we hier verder invulling aan kunnen geven. We houden je hiervan op de hoogte en vanzelfsprekend staan we open voor suggesties. We willen je in ieder geval alvast bedanken voor het geduld en het in ons gestelde vertrouwen.

In oktober starten wij met een maatschappelijk leslokaal. Het Goffertstadion is al enkele jaren voor veel bedrijven, stichtingen en inwoners van onze gemeente, de maatschappelijke ontmoetingsplaats bij uitstek. Jaarlijks organiseren wij veel projecten van 'N.E.C. Doelbewust' in het stadion, zoals recentelijk de wereldrecordpoging reanimeren. Maar we ontvangen ook samen met stichting Playing for Success bijna dagelijks leerlingen van het basis- en middelbaar onderwijs. De Personato Persruimte wordt dan omgetoverd tot leslokaal.  We zijn momenteel bezig met de voorbereidingen om Loge 1 te transformeren naar een leslokaal waar we ons samen met enkele partners gaan richten op kennisontwikkeling op het gebied van vitaliteit en mentaliteit.

We zijn op de goede weg, maar we kunnen nog veel kansrijke leads gebruiken. Dus mocht u in uw netwerk interessante partijen kennen die voor ons interessant kunnen zijn, laat het ons weten. Uiteindelijk bent u de allerbeste ambassadeur. Ons streven is om dit seizoen te groeien naar 350 businessclubleden.

Supporters
Op maandag 9 september organiseren wij de eerste supportersavond van dit seizoen. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in de Jupiler Lounge om bijgepraat te worden over de ontwikkelingen rondom voetbal, financiën en supporterstevredenheid.

Om de ambities van onze Juniorclub kracht bij te zetten, is de afgelopen periode veel tijd en energie geïnvesteerd in de werving van nieuwe sponsors voor de N.E.C. Juniors. Wij heten Look o'Look, Sportfondsenbad West en Plus supermarkt van harte welkom. We hebben daarnaast een succesvolle actie opgezet met ANAC. Koop nu voor €15,- een toegangskaart voor vak A voor de wedstrijd N.E.C. -RKC en ontvang een voucher voor een gratis heat karten die u kunt gebruiken tot eind september. Seizoenkaarthouders kunnen op vertoon van hun SCC tot eind september op woensdag en donderdag een korting van €7,- ontvangen op een heat karten.

Elke wedstrijd wordt er een "Dorp of Wijk van de wedstrijd" benoemd. Woon jij in dit dorp of deze wijk? Je kunt dan tegen een gereduceerd tarief kaarten aanschaffen. Houd onze website en sociale media in de gaten, want we organiseren regelmatig verrassende acties die het bezoek aan het Goffertstadion extra aantrekkelijk maakt.

Op 5 september wordt vanaf 18.30 uur in het Goffertstadion de EK kwalificatiewedstrijd Jong Oranje-Jong Schotland gespeeld. Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de KNVB webshop, de Primera-verkooppunten van TicketBox en de receptie van N.E.C. en hebben een vaste prijs van € 8,-. Een stoel op de hoofdtribune kost € 10,-. Voor groepen van tien personen of meer geldt een speciaal actietarief van € 5,- per kaartje. Deze groepsbestellingen kunnen uitsluitend via ticketing@nec-nijmegen.nl worden geplaatst.

N.E.C Juniors
N.E.C. Juniors is de kidsclub van N.E.C. Dit seizoen staan er weer verschillende activiteiten op de agenda, waaronder het bezoeken van uitwedstrijden met de Juniors Express bus. Met deze bus reizen 50 Juniors met begeleiding af naar NAC Breda, Heracles Almelo, RKC Waalwijk, Roda JC en AZ om daar de wedstrijd bij te wonen.

Dit seizoen kunt u uw bedrijfsnaam koppelen aan de Juniors Express bus. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Pim van der Hulst, coördinator van N.E.C. Juniors: "In de eerste plaats natuurlijk naamsbekendheid, want bedrijfsnaam en logo worden meegenomen in verschillende communicatie-uitingen op de website van N.E.C. Juniors en in de digitale nieuwsbrief (de Nieuwsflits). Daarnaast worden in de Juniors Express bus en in het uitvak van de betreffende club acht plaatsen gereserveerd voor het bedrijf: vier voor medewerkers en vier voor hun kinderen. Deze kids mogen voor aanvang van de wedstrijd als klap op de vuurpijl met een N.E.C.-speler mee het veld op!"

Geïnteresseerd? Koppel dan uw bedrijfsnaam aan de Juniors Express bus voor slechts €500,-. De Betuwe Express en Van Gool autocenter Nijmegen gingen u al voor en verbinden zich al aan respectievelijk de uitwedstrijden tegen NAC en AZ. U kunt dus nog kiezen uit één van de andere drie uitwedstrijden tegen Heracles, RKC of Roda JC.

Personalia
We hebben de afgelopen weken twee talentendagen georganiseerd voor de werving van een nieuwe accountmanager en backoffice medewerker. We hebben twee kanjers gevonden die op korte termijn onze club komen versterken. Op 1 oktober begint Tim van der Cruijssen als backoffice medewerker en Sander Jacobs komt ons team zakelijk team per 1 september versterken als accountmanager.

We hopen jullie weer enigszins bijgepraat te hebben over de ontwikkelingen binnen onze club. Mocht je desalniettemin nog vragen cq opmerkingen hebben? Laat het ons weten.

 
Met sportieve groet,

Bart van Ingen en Edo Ophof

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36