Interview

Dirk Proper: "Als het nodig is, gooien we ons overal voor"

Dirk Proper: "Als het nodig is, gooien we ons overal voor"

N.E.C. boekte vrijdagavond een zeer belangrijke overwinning op Cambuur. Dankzij een kanonskogel van Lasse Schöne namen de Nijmegenaren een 0-1 zege mee naar huis en dat leverde drie zeer welkome punten op. De handen gingen na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter dan ook zeer dankbaar de lucht in aan Nijmeegse zijde en Dirk Proper sprak in de mixed zone zijn opluchting uit.

De kleine middenvelder maakte de negentig minuten vol als controleur naast Schöne en voelde de ontlading door zijn lijf gieren na het affluiten van de arbiter. “We werden op de ranglijst steeds verder naar beneden gedrukt, omdat ploegen om ons heen wonnen en wij de punten steeds net niet pakten. Een overwinning tegen een directe concurrent als Cambuur, die je daardoor weer op afstand zet, is gewoon heel erg lekker. Dit is heel erg welkom en de overwinning zorgde, zoals te zien was, voor veel blijdschap. Hier kunnen we mee verder.”

In de eerste helft speelde N.E.C. prima en werd Cambuur de wil opgelegd. Na rust kregen Proper en zijn ploeggenoten het echter moeilijker en moest er uit een ander vaatje getapt worden. “We hebben laten zien dat we aardig kunnen voetballen en dat lukte voor rust ook wel, maar daarna moesten we samen strijden en de overwinning over de streep trekken. Ik ben trots op hoe we dat gedaan hebben. Als het nodig is, gooien we ons overal voor om een tegendoelpunt te voorkomen. Het hoeft niet altijd mooi te zijn. Als we maar winnen en dat is vandaag gebeurd.”

Voor Proper zelf stond de wedstrijd in Leeuwarden in het teken van heel veel loopwerk. Dat was nodig om de aanvallende middenvelders van Cambuur in bedwang te houden. “Iedereen krijgt zijn taken en vandaag was het aan mij om wat meer achteruit te lopen. Dat is weer eens wat anders dan ik gewend was, maar het ging me goed af. Als het team dat nodig heeft, doe ik dat. We kunnen nu in ieder geval met een goed gevoel toewerken naar de laatste wedstrijd voor de winterstop en als we weer vol strijdlust spelen en onze taken uitvoeren, maken we een goede kans.”

Eredivisie Zondag 8 januari 2023 Goffertstadion
N.E.C.
14:30
Ajax

Stand Eredivisie