Interview

Dirk Proper: "Heerlijk om het jaar zo af te sluiten"

Dirk Proper: "Heerlijk om het jaar zo af te sluiten"

Het voetbaljaar 2021 zit erop voor N.E.C. In een historisch jaar werd promotie naar de Eredivisie bewerkstelligd én verbaasden de Nijmegenaren vriend en vijand door na het eerste half jaar op het hoogste niveau in het linkerrijtje te staan. Een 0-1 zege op Willem II leidde de ploeg van trainer Rogier Meijer namelijk naar plaats negen.

De Nijmeegse gezichten stonden begrijpelijkerwijs op vrolijk. De Tilburgse vrieskou en elf Tricolores werden getrotseerd en daar was Dirk Proper content mee. "Heerlijk om het jaar zo af te sluiten", vertelde de kleine middenvelder na afloop. "We hebben de laatste drie wedstrijden gewonnen, zijn door in de beker en hebben zes belangrijke punten in de competitie gepakt. En dat allemaal na een fase waarin het wat minder ging. Daarnaast houd je vandaag ook nog een ploeg die onder je staat, nog verder weg. Het kan niet op."

Proper moest, net als zijn ploeggenoten, alle zeilen bijzetten om de drie punten over de streep te trekken. Hoewel er weinig kansen werden weggegeven, was een gezonde dosis strijdlust nodig om op de been te blijven. "Het maakt toch ook niet uit hoe we de punten halen? Het stond achterin als een huis en natuurlijk win je een wedstrijd liever met goed voetbal, maar het is ook mooi om te zien hoe wij vol overgave verdedigen. Iedereen gooit zich overal voor als het moet en dat is ook een manier om te winnen waar we trots op kunnen zijn."

N.E.C. gaat als nummer negen van de Eredivisie de winterstop in en heeft al 25 punten bij elkaar gespeeld. "Voor een dergelijk puntenaantal in de winterstop hadden we voor het seizoen waarschijnlijk getekend", zegt de talentvolle spelmaker, die stiekem wel op meer had gehoopt. "Het blijft zuur dat je het in een aantal wedstrijden nog hebt laten liggen, anders hadden we er nog beter voor kunnen staan. Daar is helaas niks meer aan te veranderen en kunnen we alleen maar van leren, ook richting de tweede seizoenshelft. Deze selectie gaat dan ook weer knallen!"

KNVB Beker Woensdag 19 januari 2022 Euroborg
FC Groningen
18:45
N.E.C.

Stand Eredivisie
4 Vitesse 36
5 AZ 35
6 FC Twente 35
7 FC Utrecht 29
8 SC Cambuur 29
9 NEC 26
10 Heerenveen 25
11 Go Ahead 21
12 Heracles 19
13 FC Groningen 19