Persuurtje

François Gesthuizen: ''We moeten gaan winnen van concurrenten''

François Gesthuizen: ''We moeten gaan winnen van concurrenten''

Na een geslaagd trainingskamp in het Spaanse Estepona is de selectie weer neergestreken in Nijmegen. Deze week stond dan ook alles in het teken van FC Den Bosch, de tegenstander van zondag. François Gesthuizen keek met de aanwezige pers vooruit naar het duel tegen de Bosschenaren.

De trainer kijkt met een tevreden gevoel terug op het trainingskamp in Spanje. “We hebben onder goede omstandigheden op goede velden kunnen trainen. Het is zeker geen vakantie geweest, we hebben hard en veel getraind. Het was relatief kort, maar we hebben prima kunnen werken.”

Voor het eerst dit seizoen moet er gepuzzeld worden door de blessures van Overtoom, Wolters, Schuurman, Alblas en de schorsing van Flemming. In Spanje werd wel geoefend met Flemming op de ‘10’-positie. “Je kijkt naar het totaal-plaatje en niet naar een persoon. We hebben de speelwijze veranderd na de wedstrijd bij FC Volendam en dan kijk je niet naar een persoon, maar de algemene speelwijze. Op zijn positie (doelend op de geschorste Zian Flemming) moet natuurlijk iemand anders ingezet worden. Als je kijkt naar de bezetting op het middenveld zouden Tom van de Looi en Dirk Proper de meest logische vervangers zijn, waarbij je misschien nog een of twee poppetjes moet verschuiven. Daar gaan we niet naar kijken.” Dirk Proper was wel een van de afwezige vandaag. “Bij een jeugdig team hoort het erbij dat ze nog op school zitten. Dirk had vandaag een tentamen die hij niet kon verzetten. Dus het is belangrijk dat hij dat gaat maken.”

Door de blessure van Schuurman kreeg vandaag, net als in Spanje, de zestienjarige Robin Roefs zijn kans bij de eerste selectie. “We moeten even afwachten hoe ernstig de blessure van Job (Schuurman) is. We verwachten geen langdurige blessure, maar omdat Robin op trainingskamp mee is geweest hebben we hem er vandaag bij gehaald.”

FC Den Bosch verkeert in een goede vorm. “Ze zijn niet te onderschatten, dat hebben we in de uitwedstrijd gezien. Met 14 punten uit 6 wedstrijden hebben ze een aardige serie neergezet, die hadden wij ook en die werd ook doorbroken. Aan ons dus om hun serie te doorbreken. Het is een thuiswedstrijd en we gaan vol voor de winst. Het is weer een concurrent en daar moeten we nu eens van gaan winnen. We zijn alsnog na drie verliespartijen en een gelijkspel, met een goed gevoel de winter ingegaan door de overwinning op FC Eindhoven. Nu is het zaak dat een goed vervolg te geven'', besluit de oefenmeester.

Oefenduel Zaterdag 8 augustus 2020 De Eendracht
N.E.C.
18:00
S.C. NEC

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Jong Utrecht 38
12 Den Bosch 35