Transfernieuws

Lasse Schöne keert terug bij N.E.C.

Lasse Schöne keert terug bij N.E.C.

Lasse Schöne is de nieuwe aanwinst van N.E.C. De 35-jarige Schöne, die op alle posities op het middenveld uit de voeten kan, keert zodoende terug op het oude nest. Schöne tekent een tweejarig contract in Nijmegen, tot de zomer van 2023.

Technisch directeur Ted van Leeuwen is tevreden met de aanwinst: “Toen de mogelijkheid zich voordeed om Lasse terug te halen naar N.E.C. hebben we niet lang na hoeven te denken. Lasse is een intelligente voetballer die op alle posities op het middenveld kan spelen. Hij heeft wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau en is een identificatiefiguur. Daarnaast heeft hij een historie bij de club, wat een mooie bijkomstigheid is. Lasse is de hoeksteen van het project. De nieuwe toekomst van N.E.C. begint bij hem.”

“Nijmegen voelt als thuiskomen. Mijn familie en ik kregen direct een goed gevoel nadat N.E.C. contact opnam. Het verhaal en het hele project van de club klonk erg interessant. Ik heb hier een ontzettend mooie tijd gehad. De eerste stap is om van N.E.C. een stabiele Eredivisieclub te maken. Ik heb er vertrouwen in dat ons dat gaat lukken”, zo stelt Lasse Schöne.

Schöne kwam eerder vier seizoenen uit voor N.E.C., van 2008 tot en met de zomer van 2012. Nadien kwam hij uit voor Ajax, Genoa FC en sc Heerenveen. De middenvelder kwam tijdens zijn carrière al tot 504 officiële wedstrijden in clubverband, waarin hij 112 keer scoorde en 85 assists leverde. Daarnaast droeg Schöne 51 keer het shirt van Denenmarken.

KNVB Beker Woensdag 19 januari 2022 Euroborg
FC Groningen
18:45
N.E.C.

Stand Eredivisie
4 Vitesse 36
5 AZ 35
6 FC Twente 35
7 FC Utrecht 29
8 SC Cambuur 29
9 NEC 26
10 Heerenveen 25
11 Go Ahead 21
12 Heracles 19
13 FC Groningen 19