Transfernieuws

Mathias Bossaerts tekent voor drie jaar bij N.E.C.

Mathias Bossaerts tekent voor drie jaar bij N.E.C.

De 22-jarige verdediger Mathias Bossaerts versterkt de defensieve geledingen van N.E.C. Bossaerts komt over van KV Oostende, tekent voor drie seizoenen en sluit vandaag direct aan bij de groepstraining van de ploeg van trainer/coach Jack de Gier.

“Met Mathias halen we een sterke centrale verdediger, die ondanks zijn nog jonge leeftijd al veel heeft meegemaakt, hoogtepunten, maar ook zware tijden. De afgelopen jaren zijn voor hem niet verlopen zoals hij had gehoopt, maar wij zijn er van overtuigd dat wij zijn potentieel tot wasdom kunnen laten komen. Wij geven Mathias hier alle tijd en ruimte voor, zodat we de komende seizoenen veel plezier aan hem gaan beleven.” Aldus technisch directeur Remco Oversier.

“Ik ben blij om bij N.E.C. te zijn,” aldus Bossaerts. “Ik heb in een vroeg stadium al contact gehad en de plannen, in combinatie met het enthousiasme en de vasthoudendheid van iedereen bij de club, hebben me voor deze stap doen kiezen. N.E.C. is een mooie club met een trouwe achterban en ik kijk er naar uit om hier wedstrijden te mogen gaan spelen.”

Mathias Bossaerts maakt de overstap van KV Oostende, waar hij twee seizoen onder contract stond. Hierin was hij goed voor veertien duels en één treffer. De verdediger kwam daarnaast uit voor alle vertegenwoordigende Belgische jeugdelftallen.

Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31