Transfernieuws

N.E.C. bindt Etien Velikonja voor één jaar

N.E.C. bindt Etien Velikonja voor één jaar

Etien Velikonja speelt minimaal één seizoen voor N.E.C. De Sloveense aanvaller zette vandaag zijn handtekening onder een 1-jarig contract, met een optie voor een tweede seizoen. Met de komst van Velikonja haalt de club een vervanger voor de vertrokken Sven Braken in huis.

“Met de komst van Etien verzekeren we ons van de komst van een echte karakterspeler'', aldus Wilco van Schaik. “Etien is een doelpuntenmaker die met name op 9 speelt, maar ook op andere posities uit de voeten kan. Met zijn ervaring uit diverse landen waarin hij gespeeld heeft en het feit dat hij Nederland al kent verwachten wij dat hij er direct zal staan. Wij wensen Etien veel succes bij N.E.C. en kijken uit naar een prettige samenwerking.”

Etien Velikonja over zijn komst naar Nijmegen: “Het voelt goed om terug te zijn in Nederland. N.E.C. sprak me erg aan en ik denk dat ik hier van meerwaarde kan zijn voor het elftal. Hopelijk gaan we er een heel mooi jaar van maken.''

De 30-jarige Etien Velikonja is in zijn carriére tot op heden goed voor 105 goals en 22 assists in 263 wedstrijden. Velikonja speelde onder andere voor Willem II, Cardiff City en Lierse SK. Ook kwam hij tot drie wedstrijden voor het nationale elftal van Slovenië.

Oefenduel Zaterdag 8 augustus 2020 De Eendracht
N.E.C.
18:00
S.C. NEC

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Jong Utrecht 38
12 Den Bosch 35