Transfernieuws

N.E.C. bindt Jonathan Okita

N.E.C. bindt Jonathan Okita

N.E.C. heeft zijn gewenste aanvallende versterking binnen. De 22-jarige Jonathan Okita komt over van MVV Maastricht en tekent voor vier seizoenen in Nijmegen. Okita sluit per direct aan bij de selectie van Jack de Gier en is op tijd speelgerechtigd gekregen voor het duel van aanstaande maandag, tegen Jong FC Utrecht.

“Met de komst van Jonathan hebben we ons verzekerd van nog meer diepgang in onze voorhoede,” aldus Remco Oversier. “Jonathan heeft vorig seizoen geweldig gepresteerd bij MVV en aangetoond dat hij zowel voor doelpunten als assists kan zorgen. Met zijn goede actie en het feit dat hij pijlsnel is op de eerste meters beschikt hij over twee wapens waarmee hij het iedere defensie enorm lastig kan maken. Dit biedt ons ook als team weer meer variatie en verrassing in het aanvalsspel. Daarnaast is hij vanwege zijn leeftijd niet alleen een directe versterking, maar ook voor op de langere termijn een hele goede aanwinst voor N.E.C. We wensen Jonathan veel succes bij onze club.”

Jonathan Okita over zijn komst naar Nijmegen: “In de gesprekken die ik heb gehad met de directie werd ik enorm enthousiast van de sportieve ambities van de club en het beleid dat er wordt gevoerd om deze ambities te realiseren. Hier ligt een mooi project waar ik graag deel van uit wil maken. Daarnaast beschikt N.E.C. over een goede ploeg en een hele mooie achterban, waardoor ik erg veel zin heb om hier aan de slag te gaan.”

Jonathan Okita staat voor zijn tweede seizoen in de Nederlandse Eerste Divisie. In zijn eerste seizoen, waarin Okita uitkwam voor MVV, was de aanvaller goed voor 18 goals en 8 assists in 36 wedstrijden. Eerder kwam Okita uit voor KSV Roeselaere, Standard Luik en Royal Union Saint Gillis.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 24 januari 2020 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Jong Ajax

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Graafschap 43
4 Volendam 43
5 NAC Breda 38
6 Go Ahead 38
7 Excelsior 36
8 NEC 34
9 Telstar 33
10 Almere City 32
11 Jong Utrecht 31
12 FC Den Bosch 28