Transfernieuws

N.E.C. bindt Oliver Zelenika tot einde van het seizoen

N.E.C. bindt Oliver Zelenika tot einde van het seizoen

N.E.C. heeft zich tot het einde van het seizoen verzekerd van de diensten van doelman Oliver Zelenika. In het contract  van de Kroatische doelman is tevens een optie opgenomen voor een extra jaar.

Technisch directeur Remco Oversier licht de komst van Zelenika toe: “De afgelopen periode zijn we met ons scoutingsapparaat heel actief aan het speuren geweest naar een geschikte keeper met een vergelijkbaar profiel die per direct aan kan sluiten bij ons eerste elftal na de blessure van Norbert Alblas. Oliver heeft de afgelopen periode, waarin hij zonder contract zat, hard doorgetraind voor zichzelf waardoor hij er ook nu direct kan staan als het nodig is. We wensen Oliver veel succes hier in Nijmegen.”

“Ik ben erg blij om in Nijmegen te zijn,” aldus Oliver Zelenika. “Ik ben goed opgevangen door de groep en alle andere mensen in de club, dus mijn eerste indrukken zijn erg positief. Daarnaast is het heerlijk om weer iedere dag op het veld te staan. Ik kijk er naar uit om dit seizoen mijn steentje bij te dragen aan het elftal.”

De 25-jarige Oliver Zelenika stond in zijn carrière reeds 120 keer onder de lat,  waarvan het overgrote deel in de 1.HNL, de hoogste Kroatische voetbaldivisie. Ook verdedigde hij vijfmaal het doel tijdens een Europa League wedstrijd en stond hij bij vier Champions League kwalificatieduels onder de lat. Tijdens het WK van 2014 maakte Zelenika deel uit van de WK-selectie van Kroätie.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 25 oktober 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
MVV Maastricht

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 NAC Breda 23
4 Jong Ajax 20
5 Excelsior 20
6 Jong Utrecht 18
7 Go Ahead 17
8 NEC 16
9 Almere City 16
10 FC Eindhoven 15
11 Telstar 14
12 Roda JC 13