Transfernieuws

N.E.C. en Club Brugge akkoord over transfer Arnaut Groeneveld

N.E.C. en Club Brugge akkoord over transfer Arnaut Groeneveld

N.E.C. en Club Brugge hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Arnaut Groeneveld naar de Belgische topclub. Met de overgang is een transfersom gemoeid, welke nog verder kan oplopen middels een bonusconstructie. Tevens is er een doorverkooppercentage opgenomen in de overeenkomst.

Technisch directeur Remco Oversier: “De afgelopen periode was er vanuit binnen- en buitenland interesse voor Arnaut, die zich het afgelopen jaar geweldig heeft ontwikkeld bij N.E.C.. Voor Arnaut is dit een mooie vervolgstap in zijn carrière en we zijn uiteraard hartstikke trots op het feit dat hij vanuit ons de stap maakt naar een absolute topclub in België. Dit is een groot compliment voor onze staf, die Arnaut zijn kwaliteiten verder hebben ontwikkeld, maar ook zeker voor onze scouting, die hem in 2016 naar de club hebben gehaald. Met de transfer van Arnaut naar Club Brugge hebben we naast een flinke transfersom ook een goede bonusconstructie en doorverkoop bedongen, waardoor dit ook op de lange termijn een uitstekende deal is voor de club. Wij wensen Arnaut heel veel succes bij Club Brugge en danken hem voor zijn inzet voor N.E.C.”

De 21-jarige Groeneveld maakte in april 2016 de overstap van Jong PSV naar N.E.C., waar hij vanaf september van dat jaar deel uitmaakte van de hoofdmacht. Groeneveld maakte op 10 september 2016 zijn officiële debuut in de thuiswedstrijd tegen PSV (0-4). De vleugelaanvaller speelde in totaal 46 duels voor N.E.C., waarin hij goed was voor 14 goals en 17 assists.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 22 februari 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Almere City

Stand Keuken Kampioen Divisie
10 Jong Ajax 37
11 Almere City 37
12 FC Eindhoven 35
13 FC Volendam 35
14 SC Cambuur 34
15 NEC 32
16 Telstar 25
17 FC Dordrecht 18
18 Jong AZ 17
19 Helmond Sp. 14