Jong N.E.C.

N.E.C. geeft eigen talent de ruimte in nieuw beloftenelftal

N.E.C. geeft eigen talent de ruimte in nieuw beloftenelftal
Vier jeugdspelers tekenen vrijdag 24 april 2015 hun eerste contracten bij N.E.C. Zij zullen uitkomen in het nieuw opgezette beloftenteam, waarvan Jack de Gier trainer/coach zal zijn.

De jeugdspelers Koen Muller, Frank Sturing, Chima Bosman en Nassim Amaarouk zullen uitkomen in het beloftenelftal dat start in augustus 2015. Zij spelen momenteel alle vier in de A1 van N.E.C.  en maken zo dus de eerste stap in hun professionele voetbalcarrière. De transitie van de jeugdopleiding naar het eerste elftal is in de ontwikkelingslijn van jeugdspelers vaak groot. Het beloftenelftal dient bij te dragen aan deze belangrijke overgangsfase.

Koen Muller en Chima Bosman
De huidige aanvoerder en middenvelder van de A1 Koen Muller stroomt direct door naar de beloften en tekent een contract voor één jaar tot en met juni 2016 met een optie tot verlenging met één jaar. Ook Chima Bosman, verdediger van de A1, sluit aan bij de beloften. Hij tekent eveneens een contract voor één jaar met een optie tot verlenging met één jaar.

Frank Sturing en Nassim Amaarouk
De huidig international voor Oranje onder 18 en eerstejaars A1-speler Frank Sturing tekent een meerjarig contract van drie jaar, tot en met 30 juni 2018. Hij zal in zowel de A1 als in het beloftenelftal spelen. Aanvaller Nassim Amaarouk tekent tot voor twee jaar tot en met 30 juni 2017 met een optie van één jaar verlenging. Amaarouk zal spelen in het nieuwe beloftenelftal.

Jack de Gier
De huidige trainer van de A1 van N.E.C./FC Oss tekent een nieuwe, tweejarige overeenkomst bij N.E.C. als trainer van de beloften. Zijn huidige positie bij de A1 wordt opgevuld door hoofd opleidingen René Koster. Algemeen directeur Bart van Ingen over de keuze voor Jack als hoofdtrainer van het beloftenelftal: "Jack heeft afgelopen seizoen laten zien dat hij jong talent zowel individueel als groepsgericht kan ontwikkelen. Zijn werkwijze sluit uitstekend aan bij ons doel om de doorstroom van eigen jeugd naar het eerste elftal te vergroten, dus we hebben er alle vertrouwen in dat hij het beloftenelftal met succes zal coachen."

Eredivisie Zondag 12 mei 2024 Goffertstadion
N.E.C.
14:30
Feyenoord

Stand Eredivisie
1 PSV 87
2 Feyenoord 78
3 FC Twente 63
4 AZ 61
5 Ajax 52
6 NEC 50
7 FC Utrecht 49
8 Go Ahead 43
9 Sparta R'dam 43
10 Heerenveen 37