Transfernieuws

N.E.C. haalt ervaring binnen met Javier Vet  

N.E.C. haalt ervaring binnen met Javier Vet  

N.E.C. heeft zich versterkt met Javier Vet. De 27-jarige middenvelder was transfervrij na zijn vertrek afgelopen zomer bij De Graafschap en tekent een contract dat hem voor één seizoen, met de optie voor een extra jaar, aan de Nijmeegse club verbindt. Vet sluit per direct aan bij de eerste selectie.  

Javier Vet begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Ajax en verkaste niet veel later naar de jeugdelftallen van AFC Amsterdam. Daar werd hij opgepikt door FC Dordrecht, de ploeg waar hij in 2013 zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. In februari 2015 stapte hij vervolgens over naar Almere City FC, om tweeënhalf jaar later een transfer te maken naar De Graafschap. Afgelopen zomer trok Vet de deur in Doetinchem na 55 officiële duels achter zich dicht, waarna hij zich nu aansluit bij de eerste selectie van N.E.C. 

Algemeen directeur Wilco van Schaik: ‘’Javier is een speler met ervaring, loopvermogen en fysieke kracht. Dat zijn specifieke kwaliteiten die we nog in ons jonge elftal wilden toevoegen. Nadat we hoorden dat hij openstond voor N.E.C. zijn we direct in contact getreden en hebben elkaar in de gesprekken gevonden. Javier heeft zowel ervaring in de Keuken Kampioen Divisie als in de Eredivisie, waardoor we ervan overtuigd zijn dat hij ons met zijn kwaliteiten en ervaring verder kan helpen. Zijn senioriteit zal ons jonge team verder helpen, waardoor we erg blij zijn om hem te verwelkomen bij N.E.C.” 

Javier Vet kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: ‘'Ik ben heel blij om aan de slag te gaan bij N.E.C. De club heeft duidelijk laten merken me graag te willen contracteren en er werd me een duidelijk plan voorgeschreven. Hierdoor merkte ik dat ze zich goed in me hebben verdiept. Ik heb ontzettend veel zin om mijn kwaliteiten te laten zien en het team verder te helpen om zo gezamenlijke doelstellingen te bewerkstelligen.” 

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 oktober 2020 Goffertstadion
N.E.C.
18:45
Go Ahead Eagles

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 19
2 NAC Breda 18
3 Almere City 18
4 Graafschap 16
5 NEC 13
6 Roda JC 12
7 FC Volendam 12
8 Telstar 12
9 Go Ahead 12
10 Jong Ajax 12