Transfernieuws

N.E.C. haalt met Rens van Eijden defensieve sterkhouder binnen

N.E.C. haalt met Rens van Eijden defensieve sterkhouder binnen

Het hing al enige tijd in de lucht, maar de kogel is nu definitief door de kerk. Rens van Eijden komt transfervrij over van AZ en keert terug bij N.E.C. De 30-jarige verdediger, met reeds meer dan 200 wedstrijden voor de Nijmegenaren in de benen, tekent voor drie jaar met een optie voor nog een jaar.

“We zijn lange tijd bezig geweest met de komst van Rens,” aldus technisch directeur Remco Oversier. “Met Rens halen we een verdediger in huis die alles heeft waarnaar wij op zoek waren. Rens is naast een modelprof een échte leider, een winnaar pur sang en een topverdediger die weet wat er wordt gevraagd van spelen op het hoogste niveau in Nederland. Daarnaast kent hij de club van haver tot gort en weet hij dus ook precies wat er wordt gevraagd en verwacht van het spelen in de Bloedkuul. We zijn enorm trots dat Rens ervoor heeft gekozen om terug te keren bij N.E.C. en gaan er alles aan doen om de mooie tijden die hij hier samen met ons heeft beleefd opnieuw te laten plaatsvinden.”

“Ik ben enorm blij om terug te zijn bij N.E.C.,” aldus Van Eijden. “Ik kende de club natuurlijk al van binnen en buiten, dus ik weet wat hier gevraagd wordt en op welke manier ik hier mijn steentje aan kan bijdragen. De afgelopen periode heb ik verschillende goede gesprekken gehad met de directie en de trainer, waarbij ik een goed beeld heb gekregen van de plannen en visie van de club voor de komende jaren. De ambitie om N.E.C. terug te brengen naar waar zij hoort en de rol die zij daarin voor mij weggelegd zien sluiten perfect aan bij mijn persoonlijke ambities. Ik wil de ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan bij AZ en eerder in mijn carrière graag gebruiken om het elftal en de hele club verder te helpen.”

De 30-jarige Rens van Eijden speelde eerder in zijn carrière voor PSV, Willem II en dus ook N.E.C. De centrale verdediger speelde 294 duels, waarvan reeds 212 voor N.E.C.

“Tenslotte danken wij AZ voor hun constructieve houding tijdens de totstandkoming van de overgang van Rens.” aldus technisch directeur Remco Oversier.

Keuken Kampioen Divisie Zondag 6 december 2020 Stadion De Vliert
FC Den Bosch
12:15
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 37
2 Almere City 31
3 Graafschap 31
4 NAC Breda 28
5 NEC 27
6 FC Volendam 24
7 Telstar 22
8 FC Eindhoven 21
9 Excelsior 20
10 Roda JC 20