Transfernieuws

N.E.C. huurt Mikkel Duelund

N.E.C. huurt Mikkel Duelund

N.E.C. heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Mikkel Duelund. De aanvallende middenvelder wordt gehuurd van Dynamo Kiev. Duelund sluit per direct aan bij de selectie van trainer Rogier Meijer. De Nijmegenaren hebben tevens een optie tot koop.

De in Aarhus geboren Deen maakte in juli 2011 de overstap naar de jeugdopleiding van FC Midtjylland, waar hij in het seizoen 2014-2015 zijn debuut maakte voor het eerste elftal. Ruim 120 wedstrijden later werd Duelund overgenomen door Dynamo Kiev. Voor de Oekraïense ploeg kwam de 23-jarige middenvelder tot 26 wedstrijden, met als hoogtepunt twee doelpunten in de halve finale van de nationale beker.

Technisch directeur Ted van Leeuwen kent de speler nog uit zijn tijd bij Esbjerg fB. “In het geweldige elftal van FC Midtjylland was Mikkel Duelund al opmerkelijk goed. Hij is technisch uiterst vaardig, snel (met de bal), heeft een hoge handelingssnelheid en kan makkelijk scoren. Hij was pas 18 jaar, maar speelde als een routinier. Een attractie voor het publiek.”

In Kiev brak Duelund een enkel en die blessure wierp hem terug. “Tijdens zijn revalidatie ontwikkelde Dynamo Kiev zich tot de ongenaakbare kampioen van Oekraïne. Het is dan moeilijk om terug te keren in die sterrenploeg. Daar lag onze kans om Mikkel te huren. Hier kan hij spelritme opdoen en zich weer in de kijker spelen”, aldus Van Leeuwen.

Mikkel Duelund kijkt uit naar zijn avontuur bij N.E.C.: “Ik ben blij om in Nijmegen te zijn. Morgen volgt de eerste training, dus het is fijn dat ik vanaf het eerste moment bij de selectie kan aansluiten. Ik heb veel zin om met N.E.C. wedstrijden in de Eredivisie te spelen en hoop daar een belangrijke rol in te vervullen. Ik heb al veel goede verhalen gehoord van de club en kan niet wachten om te beginnen.”

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36