Transfernieuws

N.E.C. versterkt defensieve geledingen met Terry Lartey Sanniez

N.E.C. versterkt defensieve geledingen met Terry Lartey Sanniez

N.E.C. heeft zich verzekerd van de diensten van Terry Lartey Sanniez. De 21-jarige multi-inzetbare verdediger beschikte over een aflopend contract bij Ajax en tekent een contract voor drie seizoenen in Nijmegen. Lartey Sanniez sluit woensdag aan bij de groep van trainer/coach Jack de Gier.

Technisch directeur Remco Oversier over de komst van Lartey Sanniez: “We zijn lange tijd bezig geweest met de komst van Terry, zijn komst was voor ons één van de prioriteiten van deze transferwindow. Terry is een échte winnaar die met zijn killermentaliteit en fysieke kracht perfect past bij wat wij hier bij N.E.C. willen zien. Daarnaast kan hij zowel op beide backposities als rechts centraal achterin uitstekend uit de voeten, waardoor we met zijn komst ook kunnen tactisch kunnen variëren in ons verdedigingsspel.”

“Ik heb, nadat mijn contract afliep bij Ajax, bewust de tijd genomen om alles heel goed op een rijtje te zetten, zodat ik een weloverwogen keuze kon maken over de beste vervolgstap voor mijn carrière,” aldus Lartey Sanniez. “N.E.C. legde direct na de competitie al contact en bleef ook steeds contact houden. Ik heb zowel met de trainer als met de technisch directeur uitgebreid gesproken over mijn toekomst en de toekomst van de club en mijn ambities sluiten perfect aan bij die van N.E.C. Ik ben trots en blij hier te zijn en kijk er naar uit om de komende seizoenen alles te geven voor de club.”

Terry Lartey Sanniez maakte vorig seizoen deel uit van het elftal van Jong Ajax dat vorig seizoen kampioen werd van de Jupiler League. De verdediger speelde reeds 81 duels in de Keuken Kampioen Divisie en doorliep alle vertegenwoordigende Nederlandse jeugdelftallen.

Eredivisie Maandag 6 mei 2024 Van Donge & De Roo Stadion
Excelsior
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 58
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 46
8 Sparta R'dam 43
9 Go Ahead 42
10 Heerenveen 36