Transfernieuws

N.E.C. versterkt linkerflank met Leroy Labylle

N.E.C. versterkt linkerflank met Leroy Labylle

N.E.C. neemt linksback Leroy Labylle per direct over van VVV-Venlo. De 27-jarige Belgische vleugelverdediger tekent voor drie seizoenen in Nijmegen en sluit morgen aan bij de selectie van trainer/coach Jack de Gier.

Technisch directeur Remco Oversier over de komst van Labylle: “Leroy is een linksbenige vleugelverdediger die ook op het middenveld uit de voeten kan en die zowel aanvallend als verdedigend zijn mannetje staat. Met zijn ervaring in zowel de Ere- als Eerste Divisie brengt hij meer senioriteit in onze defensie en weet hij precies wat er gevraagd wordt van het spelen op dit niveau. Wij wensen Leroy veel succes bij N.E.C.”

“De afgelopen dagen heb ik goede gesprekken gehad met Remco en de trainer over de club en de intenties die hier de komende seizoenen zijn. De visie van de trainer, die graag aanvallend en vermakelijk voetbal wil spelen met het mes tussen de tanden, sluit perfect aan bij het type speler dat ik ben en ik denk hier dan ook echt op mijn plaats te zijn. Daarnaast heb ik met Anthony Limbombe en Sven Braken, twee goede bekenden, gesproken over de club en ook van hen kreeg ik veel positieve verhalen. Ik ben blij om hier te zijn en kijk er naar uit om de komende seizoenen te spelen voor N.E.C.,” aldus Leroy Labylle.

Leroy Labylle is geen onbekende in de Eerste Divsisie. De Belg, die zijn opleiding genoot bij KRC Genk, speelde reeds 100 duels in de Keuken Kampioen Divisie en heeft tevens 28 Eredivisie-duels in de benen. Hierin was hij goed voor vijf doelpunten en elf assists.

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36