Persuurtje

Rogier Meijer: “Afwachten hoe beide ploegen uit de winterstop komen”

Rogier Meijer: “Afwachten hoe beide ploegen uit de winterstop komen”

Zaterdagavond trapt N.E.C. het jaar 2022 officieel af in de eigen Goffert. De tegenstander is de nummer dertien van de Eredivisie, Heracles Almelo. Voor de winterstop wonnen de mannen van Rogier Meijer met 0-1 tegen Willem II. Joey Kooij is morgenavond de arbiter van dienst.

N.E.C. en Heracles Almelo troffen elkaar twaalf keer eerder in een Eredivisieduel in het Goffertstadion. Daarvan wisten de Nijmegenaren er acht in winst om te zetten, twee keer werd er verloren en twee keer werden de punten verdeeld.

Morgen staat de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. “We zijn halsoverkop uit Spanje vertrokken, maar we hebben goed kunnen trainen. Morgen spelen we tegen Heracles Almelo. Eerder dit seizoen hebben we van ze gewonnen. In die wedstrijd kreeg Heracles een rode kaart en trokken wij uiteindelijk aan het langste eind. Nu zijn we inmiddels een stuk verder en het is afwachten hoe beide ploegen uit de winterstop komen. De spelers hebben er in ieder geval weer zin in. Zeker de afgelopen dagen in de elf tegen elf, zie je veel frisheid. Dat is ook hartstikke logisch, denk ik. Morgen wacht een mooie uitdaging.”

De trainer blikt vooruit op de wedstrijd tegen Heracles Almelo: “Ik heb niet veel aanleiding om het systeem ten opzichte van voor de winterstop te veranderen. We kijken ook een beetje naar wat Heracles doet en dan kunnen we daarop variëren. Je hoeft echter geen grote veranderingen te verwachten. De selectie is ook niet enorm breed en we hebben geen oefenwedstrijd gespeeld. Iedereen weet wat er gevraagd wordt en dat is denk ik ook een kwaliteit, maar dat moet morgen blijken. De eerste wedstijd na de winterstop is altijd een beetje apart. Maar we hebben er vertrouwen in dat we onze vorm kunnen voortzetten. Heracles is een geduchte tegenstander, een goede ploeg. Ze staan wat lager, omdat ze voorin wat problemen hebben gehad. Heracles is echter wel een ploeg die goed kan voetballen.”

“Barreto, van der Sluijs, Okita, van der Eijden en de Wolf zijn er nog niet bij. Zij werken momenteel aan hun herstel. Het gaat wel de goede kant op, maar ze zijn nog niet zo ver dat ze al op het veld staan. Daarnaast missen we El Karouani natuurlijk, hij is momenteel actief op de Afrika Cup,” zegt Meijer over de invulling van zijn selectie.

Stand Eredivisie
6 Vitesse 51
7 Utrecht 47
8 H'veen 41
9 SC Cambuur 39
10 RKC Waalwijk 38
11 NEC 38
12 FC Groningen 36
13 Go Ahead 36
14 Sparta R'dam 35
15 Fortuna Sit. 35