Persuurtje

Rogier Meijer: "Als we beter gaan spelen, komt het resultaat vanzelf weer"

Rogier Meijer: "Als we beter gaan spelen, komt het resultaat vanzelf weer"

Een gelukkig nieuwjaar is het nog niet voor N.E.C. Vorige week zondag werd er namelijk voor de tweede keer op een rij verloren. Morgen treedt de ploeg van trainer Rogier Meijer aan tegen Excelsior in het Goffertstadion. Na weer een week getraind te hebben, hoopt hij morgen dan ook weer drie punten te pakken. Vandaag, tijdens het persmoment in aanloop naar de wedstrijd van morgen, besprak de trainer de wedstrijd met de aanwezige media. 

Het liep niet op rolletjes tegen Telstar, zo concludeert ook Rogier Meijer: “We gaven de doelpunten wel heel makkelijk weg, daardoor wordt het ook heel moeilijk om te winnen. Dat moeten we echt verbeteren.” De oefenmeester wijkt door de twee achtereenvolgende verliespartijen niet af van zijn doelen. “We willen ons morgen revancheren van afgelopen zondag en gewoon nog voor onze doelstellingen gaan, dat is ook gewoon nog haalbaar.” Dat revancheren wil hij doen door simpelweg beter te voetballen dan de afgelopen wedstrijd, zo vertelt hij: “Als we als beter gaan voetballen, gaan we vanzelf ook meer wedstrijden winnen. Ik verwacht morgen een team te zien dat gemotiveerd is en laat zien zich te willen verbeteren.”  

Buiten dat er op het veld het nodige gebeurt, is het ook buiten de wedstrijden om druk in deze periode. Zo is januari de maand waarin winterse transfers kunnen plaatsvinden. “Syb is in onderhandeling, daarom trainde hij vandaag apart van de groep. Misschien is hij door de omstandigheden niet helemaal bij de wedstrijd van morgen”, vertelt Meijer. Ook wordt hem de vraag gesteld of er nog inkomende transfers te verwachten zijn, bijvoorbeeld indien de jonge Van Ottele vertrekt, waarop de Nijmeegse strateeg antwoordt: “We gaan eerst aan de slag met spelers die we hebben, momenteel zijn we niet op zoek naar een nieuwe speler. Daarnaast traint Guus Gertsen al geruime tijd mee en wellicht kan hij als opvolger van Van Ottele fungeren.” 

Welke elf namen de coach morgen opstelt, liet hij zoals gewoonlijk nog in het midden. Wel liet hij weten dat hij weer met bepaalde afwegingen bezig is, bijvoorbeeld of er plaats is voor Dirk Proper om te starten. “Hij is goed bezig de laatste wedstrijden, maar of hij morgen gaat spelen moeten we nog even kijken”, aldus de trainer. Daarnaast is ook Mathias de Wolf bezig zijn weg in het elftal te vinden. “Mathias is een middenvelder die ook goed is in het meepikken van doelpunten, dat is misschien wel wat we nodig hebben. Maar we moeten wel voorzichtig zijn en hem niet té snel willen brengen, dus daar zijn we ook mee bezig”, licht Meijer toe. 

Morgenavond wordt er om 18.45 uur afgetrapt in het Goffertstadion. De wedstrijd is eveneens live te bekijken op ESPN 3.

Keuken Kampioen Divisie Maandag 25 januari 2021 Jan Louwers Stadion
FC Eindhoven
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 47
2 Almere 47
3 Graafschap 41
4 NAC Breda 37
5 Go Ahead 35
6 NEC 35
7 FC Volendam 34
8 Telstar 31
9 FC Eindhoven 27
10 Roda JC 26