Persuurtje

Rogier Meijer: “De lijn van afgelopen vrijdag doorzetten” 

Rogier Meijer: “De lijn van afgelopen vrijdag doorzetten” 

Na drie welverdiende punten in de tas te hebben gestoken, na de wedstrijd tegen Roda JC, staat alweer de volgende tegenstander klaar om het op te nemen tegen N.E.C. De Nijmegenaren zullen het morgen namelijk thuis opnemen tegen laagvlieger FC Den Bosch. De ploeg van Rogier Meijer zal na de wedstrijd in Kerkrade een goede reeks willen neerzetten om een hogere eindklassering af te dwingen. De hoofdtrainer blikt alvast vooruit op de wedstrijd tegen de Bosschenaren die morgenmiddag 16.30 uur zal worden gespeeld. 

Als N.E.C. morgen de wedstrijd tegen FC Den Bosch zou weten te winnen staat de ploeg van Rogier Meijer dertien punten voor op de nummer negen. Meijer zei er het volgende over: “Dan zij we wel al een eind onderweg. De ploegen om ons heen hebben natuurlijke goede resultaten geboekt, maar als je zelf wint dan schiet het natuurlijk altijd op.” 

Eerder dit seizoen was N.E.C. veel sterker in de Den Bosch, maar vergat het zichzelf te belonen. Meijer blikte terug op de wedstrijd tegen de Bosschenaren. “We waren inderdaad de betere ploeg, maar met name in de tweede helft hebben we veel laten liggen en de manier waarop we de tegengoals weggaven verdient ook niet de schoonheidsprijs. Het wordt nu wel weer een andere wedstrijd, want ze hebben nu natuurlijk een andere trainer en een andere manier van spelen, maar wij willen graag verder waar we vrijdag gebleven zijn en dat is zorgen dat we die punten halen.” 

N.E.C. zit momenteel in een drukke periode met vijf wedstrijden in achttien dagen. De hoofdtrainer verteld over de fitheid van zijn selectie: “Eigenlijk is iedereen fit behalve Terell Ondaan. Het is natuurlijk ook altijd prettig als je wedstrijden wint, want dan heb je er minder last van. Ze kunnen het in ieder geval goed volhouden en zijn fit.” Over spelers rustgeven tegen de hekkensluiter is geen sprake volgens Meijer. “Nee, in die positie zijn wij helemaal niet. Je moet niet kijken waar de tegenstander staat, want we willen gewoon graag die wedstrijd winnen en doorgaan waar we vrijdag geëindigd zijn. We gaan de jongens dus zeker geen rust geven en na de wedstrijd kijken we dan wel hoe ze er dan voor staan. We zullen Den Bosch daar in ieder geval zeker niet onderschatten daarin.” 

Verder sprak Meijer over het nieuwe systeem waarmee ze Roda JC in de Kerkrade de baas waren: “Misschien dat we het systeem tegen Den Bosch ook wel vasthouden. Uiteindelijk hebben we het systeem afgelopen wedstrijd goed uitgevoerd en hebben we ook verschillende dingen gedaan. Edgar heeft bijvoorbeeld zowel op het middenveld, als in de verdediging gespeeld en dat is natuurlijk lastig voor een tegenstander. Dit is dus zeker iets wat we meenemen.”   

Tot slot was Meijer duidelijk over de keeperswissel: “Op dit moment is Matthijs de vaste nieuwe nummer één. We gaan het ook niet volgende week weer terug wisselen, want die keus maak je voor een langere periode. Dat hebben we ook gedaan met Norbert vorig seizoen, maar ons gevoel was dat daar gewoon een verandering in moest komen en dat hebben we dus ook gedaan.” 

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36