Persuurtje

Rogier Meijer: “Een uitverkocht bezoekersvak helpt ons”

Rogier Meijer: “Een uitverkocht bezoekersvak helpt ons”

Morgenavond start de zevende speelronde van de Eredivisie. N.E.C. opent met een uitwedstrijd in en tegen Utrecht. Vanmiddag blikte trainer Rogier Meijer vooruit op het treffen met de Domstedelingen.

N.E.C. moest genoegen nemen met één punt tegen Fortuna Sittard, waarover Rogier Meijer het volgende zegt: “Als we deze wedstrijd tien keer spelen, winnen we hem negen keer, maar dan moet je wel scoren. Scoor je de 1-0, dan krijg je een hele andere wedstrijd. We hebben in ieder geval genoeg kansen gecreëerd.” De ploeg van Rogier Meijer heeft naar aanleiding van vorige week niet extra op afwerken getraind: “Dat doen we voorafgaand aan een wedstrijd altijd wel.”

Blessures

Trainer Rogier Meijer beschikt morgen niet over zijn complete selectie: “Tannane was ziek en heeft vandaag een programma binnen gehad. Ik acht de kans niet zo groot dat hij er morgen bij is.” Jordy Bruijn en Joris Kramer zijn ook niet inzetbaar. “Het is normaal dat je gedurende het seizoen te maken krijgt met blessures. We hebben meer dan elf spelers, waarmee we de blessures op kunnen vangen.”

FC Utrecht

Over de verhoudingen tussen FC Utrecht en N.E.C. zegt Rogier Meijer het volgende: “Het zal morgen moeten blijken, maar ik denk dat het verschil tussen FC Utrecht en N.E.C. niet zo groot is. FC Utrecht is - mede door nieuwe spelers - nog in ontwikkeling en speelt nog niet elke week iedere tegenstander van de mat.” Ook spits Bas Dost heeft zich afgelopen zomer bij de Utrechtse formatie gevoegd: “Bas Dost is een echte doelpuntenmaker, kan uit het niets een goal maken en heeft dat al vaker laten zien dit seizoen. We zullen scherp moeten zijn vanaf de aftrap. Met een vol bezoekersvak achter ons helpt dat natuurlijk!”

Eredivisie Zondag 2 oktober 2022 Goffertstadion
N.E.C.
14:30
Feyenoord

Stand Eredivisie
6 Heerenveen 12
7 Sparta R'dam 10
8 RKC Waalwijk 9
9 FC Utrecht 9
10 Excelsior 9
11 NEC 8
12 FC Groningen 8
13 Go Ahead 6
14 Vitesse 5
15 FC Volendam 5