Persuurtje

Rogier Meijer: ''FC Volendam is wederom een mooie uitdaging'' 

Rogier Meijer: ''FC Volendam is wederom een mooie uitdaging'' 

Morgenavond speelt N.E.C. in het Kras Stadion tegen FC Volendam. De Volendammers staan slechts op één punt uit twee wedstrijden. Zo speelde de tegenstander van morgen in speelronde 1 gelijk tegen SC Telstar en ging de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Jong FC Utrecht verloren. Daarentegen wist N.E.C. vrijdag haar eerste overwinning van het seizoen te boeken tegen Jong Ajax. N.E.C. hoopt natuurlijk ook morgen de drie punten weer in de wacht te slepen. Vandaag blikt hoofdtrainer Rogier Meijer, samen met de media, alvast vooruit naar het duel van morgen. 

De hoofdcoach ziet FC Volendam wederom als een mooie uitdaging: ''Er staat ons, na de wedstrijd tegen Jong Ajax, weer een mooie uitdaging te wachten. Ik denk dat Jong Ajax en FC Volendam allebei richting top 5 spelen.'' Meijer kijkt over het algemeen positief terug op de wedstrijd van afgelopen vrijdag, maar ziet ook verbeterpunten: ''We speelden goed als team en stonden goed compact, maar aan de bal kunnen we nog beter. De wedstrijd van morgen is weer een goede test om te zien of dat al beter gaat.'' 

De Nijmeegse oefenmeester heeft er afgelopen wedstrijd tegen Jong Ajax voor gekozen om te gaan spelen in een 4-4-2 opstelling in plaats van een 4-3-3 opstelling. "Normaal verdedigen wij ook in 4-4-2, dus het verschilt niet veel met andere wedstrijden. We hebben bepaalde principes, maar daar wijzigt eigenlijk niks aan. Er zijn misschien gevallen waarbij spelers meer naar voren of naar achteren schuiven en hierdoor moet de tegenstander misschien andere keuzes maken, maar het is niet dat het een hele omslag is”, aldus Rogier Meijer. 

Rogier Meijer houdt nog even geheim welke spelers morgen aan de aftrap zullen verschijnen, maar geeft wel duidelijkheid over welke spelers mee zullen reizen naar Volendam. ''Barreto heeft wat meer tijd nodig om te herstellen van vrijdag, dus die is er morgen niet bij. Ook Okita heeft nog te veel last om er morgen bij te zijn'', aldus Rogier. ''Bukusu is wel weer volledig herstelt en kan dus weer meedoen'', vervolgt hij. Wie er zullen spelen, zegt de oefenmeester verder nog niet. ''De kwaliteiten van de spelers liggen dicht bij elkaar en zo zetten de spelers druk op elkaar. We zullen aan de hand van de tegenstander keuzes moeten maken aan welke spelers we het meest hebben'', sluit Meijer af. 

Keuken Kampioen Divisie Zaterdag 3 oktober 2020 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
FC Eindhoven

Stand Keuken Kampioen Divisie
6 Graafschap 9
7 FC Eindhoven 8
8 MVV Maastr. 7
9 Excelsior 6
10 Jong Ajax 6
11 NEC 6
12 Jong PSV 6
13 Jong AZ 6
14 FC Den Bosch 6
15 Go Ahead 5