Persuurtje

Rogier Meijer: “Ook tegen Fortuna Sittard liggen er kansen voor ons”

Rogier Meijer: “Ook tegen Fortuna Sittard liggen er kansen voor ons”

Na het gelijkspel tegen koploper SC Cambuur speelt N.E.C. morgen een wedstrijd in het bekertoernooi. Hiervoor komt Eredivisionist Fortuna Sittard op bezoek in de Goffert. De Limburgse ploeg doet het momenteel goed op het hoogste voetbalniveau in Nederland waar het de elfde plaats bezet. Een lastige klus om te klaren voor Rogier Meijer, die vandaag zijn ideeën over de wedstrijd besprak met de aanwezige media bij de laatste training voor de wedstrijd. 

Om te beginnen blikt de coach terug op afgelopen zondag, toen het SC Cambuur op een gelijkspel hield. “Zij staan al anderhalf jaar bovenaan inmiddels, dus het voelt nu wel een beetje als winnen”, stelt de 39-jarige trainer. “We hebben natuurlijk weer met elkaar gekeken naar de beelden van die wedstrijd. Daar lagen zeker wel kansen en we weten dat het aan de bal beter zal moeten. Daar zijn we weer druk mee bezig geweest deze week. Verdedigend stond het wel aardig verder”, vertelt Meijer. 

Als dat beter gaat morgen is de oefenmeester er zeker van dat er ook tegen Fortuna Sittard kansen zullen liggen. “Bekerwedstrijden zijn altijd wedstrijden op zich, dus ook hier zullen er kansen zijn voor ons”, aldus de voorman van de Nijmegenaren. Al is hij zich er ook van bewust dat N.E.C. met wat geluk in deze ronde van het toernooi is gekomen: “Ja, we hebben daarin wel wat geluk gehad. Maar we staan er nu en als we één keer winnen, staan we in de kwartfinale. De laatste keer dat dat lukte, was in 2014. Dat jaar degradeerde N.E.C. ook, dus het heeft niet per se met competitie te maken. Het is wel een ploeg die in vorm is, maar dat zegt niet alles. Ook tegen Fortuna kunnen we voetballen.” 

Met welke namen de coach lekker wil gaan voetballen, geeft hij nog niet weg. Wel vertelt hij het volgende: “Het geraamte van het elftal blijft staan, daarin zullen we geen gekke dingen doen. Wel zijn we natuurlijk bezig met eventuele aanpassingen in de basisopstelling, maar het zal nog moeten blijken of die er zullen zijn.” Verder laat hij weten niet echt bezig te zijn met nieuwe spelers of aankopen. “Ik focus op het team dat we nu hebben, de rest laat ik aan anderen over”, sluit N.E.C.-trainer Meijer af. 

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 26 februari 2021 Parkstad Limburg Stadion
Roda JC
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 60
2 Graafschap 56
3 Almere 53
4 NAC Breda 50
5 Go Ahead 47
6 NEC 41
7 Roda JC 41
8 FC Volendam 40
9 Telstar 34
10 Excelsior 30