Persuurtje

Rogier Meijer: “Revancheren en herstellen tegen Jong AZ”

Rogier Meijer: “Revancheren en herstellen tegen Jong AZ”

Na het verlies tegen Excelsior staat voor N.E.C. alweer de volgende uitdaging tegen Jong AZ op het programma. De Nijmegenaren hebben één punt gehaald uit de laatste vier wedstrijden, dus met een overwinning zou de ploeg van Rogier Meijer deze mindere reeks kunnen doorbreken. Het zal in ieder geval geen makkelijke wedstrijd worden tegen de jongelingen van AZ. De Alkmaarders wonnen namelijk drie van de laatste vijf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. In het wekelijkse persuurtje spraken we Rogier Meijer over de thuiswedstrijd tegen Jong AZ die morgenavond om 18.00 uur zal worden gespeeld. 

Na de verloren wedstrijd tegen Excelsior was Rogier Meijer niet positief te spreken over zijn ploeg. “Na de wedstrijd hebben we goed nagepraat met het team en gesproken over de dingen die er niet goed verliepen en de dingen die we moeten verbeteren. We zijn nu bijna een week verder en we zullen het morgen weer op het veld moeten laten zien, want daar ligt uiteindelijk de waarheid.” Een overwinning op Jong AZ morgen zou de slechte reeks van de laatste weken kunnen doorbreken en het team weer wat vertrouwen geven. De trainer verwacht voor morgen in ieder geval wat verbeterpunten. “Het zou mooi zijn als we morgen de overwinning zouden pakken, maar dat kan je natuurlijk nooit voorspellen. Als ik kijk naar de vorige wedstrijd zag ik vooral in de tweede helft het niveau omlaag zakken en miste ik heel erg de agressiviteit in het team. Dat is iets wat heel makkelijk te verbeteren is en dat verwacht ik morgen ook te zien.” 

Verder misten er vandaag een paar spelers op de training. De trainer wijdde zich tijdens het persuurtje uit over de fitheid van zijn selectie. “Rens van Eijden is nog steeds niet fit en die zal morgen dus ook zeker niet spelen. Verder hebben Norbert Alblas en Joep van der Sluijs allebei wat klachten dus zij zullen morgen ook niet bij de selectie zitten.” Daarnaast is er positief nieuws wat betreft Jordy Bruijn. Hij is weer fit en zal morgen weer bij de selectie zitten. “Hij heeft nu weer twee trainingen meegedaan dus dat gaat allemaal de goede kant op. We moeten wel verstandig met hem omgaan dus het is nog niet zeker of hij morgen in de basis zal beginnen”, aldus de hoofdtrainer. 

Of er morgen veranderingen zullen plaatsvinden weet de trainer nog niet. “Ik weet niet of ik ga veranderen morgen. Het was natuurlijk geen goed resultaat tegen Excelsior, maar ik vind ook dat een ploeg zich moet kunnen revancheren en herstellen, dus verwacht geen elf andere namen.“ 

Keuken Kampioen Divisie Woensdag 12 mei 2021 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Dordrecht

Stand Keuken Kampioen Divisie
2 Graafschap 76
3 Go Ahead 74
4 Almere 74
5 NAC Breda 73
6 FC Volendam 63
7 NEC 63
8 Roda JC 57
9 Excelsior 48
10 Helmond Sp. 44
11 TOP Oss 44