Persuurtje

Rogier Meijer: "Veel enthousiasme bij de spelers" 

Rogier Meijer: "Veel enthousiasme bij de spelers" 

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Helmond Sport trekt N.E.C. morgen weer ten strijde voor drie nieuwe punten. Ditmaal staat de wedstrijd tegen Roda JC op het programma, een oude bekende van de Nijmegenaren. Vandaag blikte Rogier Meijer, samen met de aanwezige media, alvast vooruit op het duel van morgenavond. Lees hier de belangrijkste informatie.

Na een week zonder wedstrijd heeft de ploeg de afgelopen week rustig kunnen toewerken naar de wedstrijd van morgenavond. Dit kwam goed uit, want er was de laatste weken slechts een gehavende selectie beschikbaar. "Sinds vorige week vrijdag kwam iedereen langzaam weer terug, dat is wel fijner trainen natuurlijk en het biedt weer meer mogelijkheden", aldus een tevreden coach. Rogier Meijer vervolgt: "Tegen VVV Venlo stonden er ook weer drie spelers in die er daarvoor uit waren, andere hebben nog wat meer tijd nodig." Hiermee doelt de oefenmeester op het gewonnen oefenduel dat N.E.C. vorig weekend speelde. 

Twee weken geleden inmiddels kwam N.E.C. niet verder dan een gelijkspel in eigen huis tegen Helmond Sport. "We hebben die wedstrijd natuurlijk weer geanalyseerd, maar morgen staat er weer een nieuwe wedstrijd op het programma", vertelt de strateeg. "We gaven niet veel kansen weg, maar toch kregen we weer een tegengoal uit een standaardsituatie.  "Vooral in het begin van het seizoen kregen we veel goals tegen uit standaardsituaties, nu gaat dat al wat beter, maar we kunnen hierin nog stappen zetten. Volgens mij heeft nu alleen Go Ahead Eagles minder goals tegen gehad", voegt hij toe. 

Aan het creëren van kansen lag het niet tegen Helmond Sport, maar toch was de hoofdtrainer nog niet tevreden: "We willen nog meer kansen creëren en die dan ook afmaken. Dat was ongelukkig tegen Helmond Sport, veel jongens hikken tegen een goal aan. Jonathan Okita en Elayis Tavsan kregen bijvoorbeeld goede kansen, maar waren dan ongelukkig in de afronding. Dat moet morgen weer beter gaan." Meijer en zijn spelers kijken uit om morgen tegen Roda JC weer aan een nieuwe reeks wedstrijden te beginnen: "Ik merk wel veel drive en enthousiasme bij de spelers om die reeks tot succes te maken. We hebben pas ook weer bij elkaar gezeten om doelen te bepalen die we voor de winter nog willen halen. De spelers zijn gedreven en verwacht ook dat ze dat morgen laten zien." 

Afgelopen weken stond N.E.C. met een gehavend elftal op het veld, maar inmiddels traint de hele selectie weer mee. Wie er in de basis starten laat Meijer nog niet weten, maar wel kon hij al wat loslaten: "We hebben ook bij NAC Breda gezien wat het kan doen om met vijf of zes spelers te spelen die net terug zijn in de selectie, dus daar hebben we wel van geleerd en dat gaan wij dan ook anders invullen." Er zullen dus een aantal spelers terugkeren in de basis, maar wie dat precies zijn en wie er plaats maakt voor deze spelers is nog even de vraag.  

Keuken Kampioen Divisie Zondag 6 december 2020 Stadion De Vliert
FC Den Bosch
12:15
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 34
2 Almere City 31
3 Graafschap 31
4 NAC Breda 28
5 NEC 27
6 FC Volendam 24
7 Telstar 22
8 FC Eindhoven 21
9 Excelsior 20
10 Roda JC 20