Persuurtje

Rogier Meijer: "We moeten ons focussen op het voetbal'' 

Rogier Meijer: "We moeten ons focussen op het voetbal'' 

Na de interlandbreak wordt morgen de competitie voor N.E.C. weer hervat. Dit zal gebeuren door middel van een uitduel tegen Jong FC Utrecht. Op het trainingscomplex van FC Utrecht is het voor N.E.C. taak om, na een overwinning op FC Eindhoven in De Goffert, weer drie punten binnen te slepen. Hier heeft de ploeg van Rogier Meijer weer hard voor gewerkt afgelopen week op trainingen, lees hier wat de oefenmeester op de laatste training vertelde tegen de aanwezige media. 

“We hebben na de wedstrijd tegen FC Eindhoven twee weken goed kunnen werken”, begint Meijer. ‘'Dat is fijn, we hadden even de tijd om het een en ander te verbeteren. Ook hebben we een goede oefenwedstrijd gespeeld tegen Fortuna Sittard, dus ik kijk met een goed gevoel terug op de afgelopen weken”, vervolgt de hoofdtrainer.  

De laatste weken volgden de negatieve ontwikkelingen omtrent het Coronavirus zich in rap tempo op, waarna het kabinet eerder deze week nieuwe en aangescherpte maatregelen aankondigde. Hierover zegt Meijer: ‘'Het is wel apart zo, je mist wel het sociale gebeuren buiten het voetbal. Ik rijd nu elke dag naar N.E.C. en rijd dan ook weer meteen na de training naar huis. Dus mijn dagen zien er wel weer wat anders uit nu." Maar de oefenmeester blijft ook nuchter: “Dat is geen klagen en ik wil daar verder ook niet over klagen, ik ben allang blij dat we gewoon nog kunnen voetballen met elkaar.” 

“Inmiddels hebben we met minder publiek, maar ook zonder publiek gespeeld. Dat is natuurlijk ontzettend jammer en we hadden onze supporters graag achter onze ploeg gehad, maar daar moeten we ons nu overheen zetten. We moeten ons focussen op het voetbal en op het winnen van de volgende wedstrijd", stelt de trainer. Na een moeilijke start staat N.E.C. op een zevende positie in de Keuken Kampioen Divisie. “We staan nog niet waar we willen staan. Dat heeft mede te maken met de tegenstanders die we al hebben gehad, maar daarnaast moeten we niet vergeten dat we een onzettend jonge selectie hebben. Al met al moeten we ervoor zorgen dat we leren van de wedstrijden die we spelen en dan heb ik alle vertrouwen in de komende periode. Bovenin staat alles dicht bij elkaar, dus als we één of twee keer winnen doe je weer bovenin mee. Dat is ons streven", vertelt de coach.

Met welke elf N.E.C. aan de aftrap zal verschijnen liet Meijer nog in het midden. “Ik ben niet van plan heel veel te wijzigen, dus het grootste deel zal waarschijnlijk zo zijn als tegen FC Eindhoven. Iedereen is gewoon fit, we hebben een grote selectie en daar zullen we keuzes in maken. Ook Barreto is weer fit, hij heeft ook gespeeld tegen Fortuna, dus ook hij zou weer kunnen spelen vrijdag.”

Eredivisie Zaterdag 14 augustus 2021 Johan Cruijff Arena
Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Eredivisie