Persuurtje

Rogier Meijer: "We weten dat we tegen deze ploeg kunnen voetballen"

Rogier Meijer: "We weten dat we tegen deze ploeg kunnen voetballen"

Na het gelijkspel tegen Telstar afgelopen maandag staat de ploeg van Rogier Meijer alweer voor de volgende uitdaging. De Nijmegenaren reizen morgen af naar Rotterdam voor de uitwedstrijd tegen Excelsior. De ploeg uit Rotterdam staat momenteel op de elfde plek en zetten de laatste weken wisselvallige resultaten neer. Ook N.E.C. kwakkelt de laatste weken qua vorm. De ploeg van Rogier Meijer heeft de laatste drie wedstrijden niet weten te winnen en zullen zich dus graag willen herpakken tegen Excelsior. Eerder dit seizoen wonnen de Nijmegenaren wel nog van de ploeg van Marinus Dijkhuizen. In het eigen Goffert stadion werd er na een spannende wedstrijd met 3-2 gewonnen. Het is zaak voor N.E.C. om morgen de wedstrijd tegen Excelsior ook weer winnend af te sluiten en de mindere reeks van de laatste weken te doorbreken. In het wekelijkse persuurtje blikken we samen met hoofdtrainer Rogier Meijer vooruit op de uitwedstrijd tegen Excelsior die morgenavond om 20.00 uur zal worden gespeeld. 

Met het oog op het einde van het seizoen zal er hoogstwaarschijnlijk weer publiek welkom zijn bij de thuiswedstrijden. Voor N.E.C. zou het dus mooi zijn als ze aan het einde van het seizoen op de vijfde plek zouden kunnen eindigen. Dit zou betekenen dat je in de eerste wedstrijd van de play-offs thuis speelt en dat is met het eventueel aanwezige publiek een groot voordeel. “Als dat gebeurd is het zeker een thuisvoordeel, dus we gaan er ook alles aan doen om weer een plek te stijgen op de ranglijst. Dat kan morgen door de wedstrijd te winnen en dan maak je daar weer goede aanzet toe. Het zou natuurlijk geweldig zijn als de play-offs weer gespeeld kan worden met in ieder geval een deel van het publiek, want dat geeft toch weer een andere lading aan de wedstrijd”, aldus Meijer. 

Jordy Bruijn speelde afgelopen wedstrijd niet mee tegen Telstar door een blessure en is ook nog niet fit genoeg voor de wedstrijd tegen Excelsior. Meijer vertelde het volgende over de fitheid van zijn middenvelder: “Jordy was vandaag niet bij de groepstraining, maar trainde vandaag samen met de fysio. Hij zal er morgen dus niet mee kunnen spelen. Het kwam nog iets te vroeg en daar nemen we dan ook geen risico mee. Het gaat wel steeds beter met hem en het is positief dat hij weer op het veld staat. Wat dat betreft hebben we dezelfde groep als afgelopen maandag.” Aanvoerder Rens van Eijden is de afgelopen weken ook afwezig geweest door een blessure. Wanneer hij weer inzetbaar zal zijn is voor de hoofdtrainer nog onduidelijk. “Het is moeilijk om precies aan te geven wanneer hij weer mee kan gaan doen. Hij heeft ook nog geen groepstrainingen meegedaan met echte fysieke duels. Hij doet nu vooral nog even looptrainingen om weer fit te worden, voordat we hem echt met de groep laten meetrainen. We zullen binnenkort wel even zien hoe hij ervoor staat.” 

Met een aantal blessures zou het voor Rogier Meijer mogelijk zijn om andere jonge jongens wat meer de kans te geven op ontwikkeling. “We willen uiteindelijk de dingen verbeteren die we de afgelopen weken wat minder hebben gedaan en de dingen uitbreiden die wel goed gingen. Dat daar andere jongens een keer inkomen sluit ik zeker niet uit en zeker als ze aan de deur kloppen. Voor nu kies ik er wel voor om het elftal van maandag te laten staan”, aldus de oefenmeester. 

De ploeg van Rogier Meijer neemt het morgen dus in een uitwedstrijd op tegen Excelsior. Een ploeg die in het verleden vaak lastig is gebleken voor de Nijmegenaren. Ook Meijer voorspelt zeker geen makkelijke pot tegen de Rotterdammers. “Het zal weer een uitdaging worden tegen Excelsior. Ze hebben ook een beetje een gekke ploeg die veel doelpunten kunnen maken, maar er ook genoeg tegen krijgen. Het kan ook midden in de wedstrijd omdraaien bij ze dus het is een onvoorspelbare tegenstander.” Het strijdplan van de trainer is al gemaakt tegen de ploeg van Marinus Dijkhuizen. “We hebben ze bekeken en we weten dat we tegen deze ploeg kunnen voetballen. Dat zal dan ook het plan zijn morgen.” 

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 april 2021 De Toekomst
Jong Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 82
2 Graafschap 73
3 NAC Breda 67
4 Almere 67
5 Go Ahead 65
6 NEC 60
7 FC Volendam 56
8 Roda JC 54
9 Excelsior 42
10 TOP Oss 42