Persuurtje

Rogier Meijer: "We willen graag op deze voet doorgaan"

Rogier Meijer: "We willen graag op deze voet doorgaan"

Afgelopen dinsdag werden de fans getrakteerd op vier Nijmeegse goals tijdens de thuisoverwinning tegen FC Den Bosch: 4-1. Voor de ploeg van Rogier Meijer is het nu zaak om de reeks voort te zetten tegen Helmond Sport. Om in het spoor te blijven van de Eagles moet er dus wel gewonnen worden van de Helmonders. In het persuurtje blikt de coach alvast vooruit op de wedstrijd tegen Helmond Sport die morgenavond om 18.45 uur zal worden gespeeld. 

N.E.C. speelt morgen alweer zijn derde wedstrijd in zeven dagen, wat het nodige van een selectie vraagt. Desondanks is Meijer positief over de fitheid van zijn spelers en missen ze op dit moment nog maar één speler. “De enige die er nog niet bij kan zijn op dit moment is Terell Ondaan, maar die zal na dit weekend weer aansluiten. Wat dat betreft hebben we dus een volledige groep en kunnen we lekker trainen.” Ook valt op dat Édgar Barreto, ondanks het aantal wedstrijden, een zeer fitte indruk maakt en dus niet gespaard hoeft te worden door trainer Rogier Meijer. “We hebben hem wel nog een kwartiertje kunnen sparen afgelopen week, maar hij herstelt steeds beter en het helpt natuurlijk ook dat hij meer minuten maakt. Het gaat in ieder geval de goede kant op dus daar zijn we zeer tevreden over.” 

Het in goede vorm verkerende N.E.C. oogt de laatste twee wedstrijden ijzersterk en de trainer ziet dan ook geen reden om iets aan zijn opstelling te veranderen. “Ik denk dat we twee behoorlijke wedstrijden hebben gespeeld. Met name afgelopen dinsdag hebben we in het aanvallen veel kansen gecreëerd, dus we zullen niet te veel veranderen en doorgaan op deze voet.” 

Morgen speelt N.E.C. dus tegen Helmond Sport en het zal zeker geen makkelijke wedstrijd worden. De Helmonders zijn sinds de vorige wedstrijd tegen N.E.C. zes plaatsen gestegen op de Keuken Kampioen Divisie ranglijst en zullen dus gebrand zijn om de stijgende lijn door te zetten. Ook Rogier Meijer onderschat de ploeg uit Helmond zeker niet. “Het is geen makkelijke ploeg en ze hebben het dit jaar goed gedaan. Ze voetballen eigenlijk altijd op dezelfde manier en hebben veel structuur daarin, dus dat zal niet makkelijk worden voor ons. Ook zeker niet omdat het de derde wedstrijd is in een kort tijdsbestek, maar we zijn gebrand om deze reeks voor te zetten en daar gaan we alles aan doen.” 

Het nieuwe systeem brengt de laatste weken veel goed voetbal op de mat en veel spelers bloeien helemaal op in de nieuwe formatie. Toch valt één speler in het bijzonder op en dat is Elayis Tavsan. De negentienjarige vleugelaanvaller krijgt ook veel media-aandacht door zijn goede prestaties van de afgelopen wedstrijden. Ook Meijer is enthousiast, maar blijft nuchter over de prestaties van zijn pupil. “Hij vult het goed in, maar ik denk dat er altijd ruimte is voor verbetering. Tot nu toe heeft hij het in ieder geval goed gedaan en zijn statistieken zijn hartstikke goed. Uiteindelijk moet hij elke wedstrijd die arbeid leveren en beseffen dat hij dan heel belangrijk kan zijn. Morgen is de volgende wedstrijd en dan mag hij het weer laten zien.” 

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 april 2021 De Toekomst
Jong Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 82
2 Graafschap 73
3 NAC Breda 67
4 Almere 67
5 Go Ahead 65
6 NEC 60
7 FC Volendam 56
8 Roda JC 54
9 Excelsior 42
10 TOP Oss 42