Persuurtje

Ron de Groot: "De wedstrijd tegen RKC is nu de enige die telt."

Ron de Groot: "De wedstrijd tegen RKC is nu de enige die telt."

Tijdens het traditionele persmoment, één dag voorafgaand aan de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, blikte Ron de Groot met de media vooruit op het tweede treffen in vijf dagen met de Waalwijkers. Ondanks de 2-0 overwinning in eigen huis waakt De Groot voor teveel optimisme.

Op vragen over een mogelijk vervolg of zelfs het bereiken van de Eredivisie gaf de oefenmeester dan ook gedecideerd antwoord: “Het heeft geen zin om verder vooruit te kijken dan naar de wedstrijd van morgen, dat is nu het enige wat telt. Het is nog onduidelijk wie we eventueel zouden treffen in de volgende ronde, maar als je wil promoveren dan moet je van iedereen kunnen winnen, zo simpel is het.”

De klus is echter nog lang niet geklaard, want ondanks dat RKC zonder een doelpunt te maken vertrok uit De Goffert kreeg de ploeg van Fred Grim daar diverse uitgelezen mogelijkheden voor. De Groot verwacht dan ook dan RKC tijdens de return niet heel anders voor de dag zal komen en past voor de favorietenrol: “Het is iets te voorbarig om te stellen dat wij nu de favoriet zijn. RKC is hoger dan wij geëindigd op de ranglijst en heeft gewoon een hele lastige en goede ploeg, dus het is zeker nog geen uitgemaakte zaak dat wij deze ronde doorkomen. We weten echter meestal wel een doelpunt te maken met onze kwaliteiten voorin, als dat lukt dan moeten zij er vier scoren. Wat dat betreft hebben wij inderdaad een goede uitgangspositie.”

De Groot zal in Waalwijk opnieuw met dezelfde elf namen aantreden als in de heenwedstrijd. Topscorer Ferdy Druijf vertrok iets eerder van het veld, maar zal gewoon in de punt van de aanval beginnen.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38