Transfernieuws

Thibo Baeten op huurbasis naar Torino

Thibo Baeten op huurbasis naar Torino

N.E.C. en Torino hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Thibo Baeten. De spits sluit aan bij het tweede elftal van de Italiaanse club. De verhuur is per direct en heeft een looptijd tot en met 30 juni 2022, Torino heeft daarbij een koopoptie verworven. Het contract van de 19-jarige loopt bij N.E.C. nog tot de zomer van 2024.

Thibo Baeten tekende in januari van dit jaar een contract bij N.E.C. De aanvaller kwam over vanuit de jeugd van Club Brugge. In Nijmegen staat de teller vooralsnog op tien officiële wedstrijden, waarin Baeten eenmaal tot score kwam.

Technisch directeur Ted van Leeuwen over het tijdelijke vertrek van Baeten: “Thibo is een jonge, getalenteerde, spits voor wie de promotie naar de Eredivisie iets te vroeg kwam. We waren voor hem op zoek naar speeltijd. Toen Torino een spits zocht voor het Primavera-team was de keuze voor alle partijen niet moeilijk. Torino is een mooie club en heeft een andere cultuur, waardoor het voor Thibo een leerzaam jaar kan worden. We wensen hem dan ook alle succes in Italië.”

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36