Transfernieuws

Thomas Beekman maakt seizoen af bij Helmond Sport

Thomas Beekman maakt seizoen af bij Helmond Sport

N.E.C. verhuurt Thomas Beekman voor de rest van het seizoen aan Helmond Sport. De 21-jarige aanvallende middenvelder kwam gedurende de eerste seizoenshelft tot twee officiële wedstrijden voor de Nijmegenaren.

Het contract van de middenvelder loopt komende zomer af, maar de Nijmeegse club heeft de optie om de samenwerking met één seizoen te verlengen.

Beekman maakte in de zomer van 2019 de overstap van Vitesse O19 naar Jong N.E.C. Eén jaar later voegde de Arnhemmer zich definitief bij het eerste elftal van de Nijmegenaren. In totaal speelde Beekman 34 wedstrijden in het shirt van N.E.C., waarin hij viermaal scoorde.

Technisch directeur Ted van Leeuwen vertelt: “Het is voor Thomas van belang dat hij meer minuten gaat maken. Deze speeltijd heeft hij nodig om de volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling. We denken dat Helmond Sport, met een ervaren technische staf, de juiste bestemming is om dit te verwezenlijken. Daarnaast hebben we de optie om het contract van Thomas met één jaar te verlengen en met het spelen van wedstrijden in de Eerste Divisie krijgen wij nog een tikje beter zicht op zijn potentieel. We wensen hem veel succes in Helmond.”

KNVB Beker Woensdag 19 januari 2022 Euroborg
FC Groningen
18:45
N.E.C.

Stand Eredivisie
4 Vitesse 36
5 AZ 35
6 FC Twente 35
7 FC Utrecht 29
8 SC Cambuur 29
9 NEC 26
10 Heerenveen 25
11 Go Ahead 21
12 Heracles 19
13 FC Groningen 19