NIEUWS

Veelgestelde vragen bekerfinale Feyenoord – N.E.C.

datum icoon 17-04-2024
readtime icoon 5 min leestijd

- Hoe laat is Stadion Feijenoord geopend?

Indien je een kaart hebt voor het fanplein is het mogelijk om het plein vanaf 14.30 uur te betreden. Het stadion is vanaf 15.30 uur geopend.

- Is mijn omwisselkaart ook mijn wedstrijdkaart voor de bekerfinale?

Nee, je dient jouw omwisselkaart op de wedstrijddag om te wisselen voor een wedstrijdkaart. Als je een buskaart hebt wissel je je kaart om bij het instappen van jouw bus. Als je een autokaart hebt wissel je je kaart om bij Ahoy en stap je vervolgens in een pendelbus. Een omwisselkaart is dus geen geldige wedstrijdkaart.

- Kan ik op de wedstrijddag nog merchandise kopen?

Zeker! Het is bij vertrek in Nijmegen mogelijk om zowel op de NXP-opstaplocatie als bij het Goffertstadion merchandise te kopen. Daarnaast staat er een grote merchandise trailer opgebouwd op het fanplein in Rotterdam.

- Kan ik met meerdere personen van een andere sectie (kleur) samen reizen in een auto?

Dat kan! De omwisselkaart wordt pas omgewisseld voor een wedstrijdkaart ná het parkeren. Het is dus mogelijk om met meerdere personen van een andere sectie af te reizen naar Ahoy. Met de wedstrijdkaart op zak reis je met een pendelbus (ongeveer tien minuten) af Stadion Feijenoord.

- Kan ik met meerdere personen van een andere sectie (kleur) samen reizen in een bus?

Nee, want elke sectie (kleur) heeft een aparte vertrektijd. Daarnaast ontvang je bij het instappen van de bus de wedstrijdkaart die aan jouw gekochte vak is gekoppeld.

- Waar kan ik mijn fiets parkeren in Nijmegen?

Zoals aangegeven in de reisinformatie kun je je fiets parkeren bij de fietsenstalling bij Station Goffert, zie ook: navigeren fietsenstalling. Wil je de fiets dicht bij het Goffertstadion parkeren? Dan adviseren wij om de fiets te parkeren in de speciaal ingerichte fietsenstallingen op de Goffertweide.

- Waar kan ik mijn auto parkeren?

Alle wegen rondom het Goffertstadion zijn afgesloten. Je kunt je auto hier parkeren: navigeren parkeren supporters.

- Kan ik mijn spullen in de bus laten liggen nadat ik in Rotterdam ben aangekomen?

Nee, laat geen spullen achter in de bus. De kans is heel groot dat je bij vertrek niet in dezelfde bus zit.

- Kan ik mijn autokaart na 17.00 uur omwisselen bij Ahoy Rotterdam?

Het is mogelijk om jouw omwisselkaart om te wisselen tussen 14.00 en 17.00 uur. Na 17.00 uur kun je je kaart dus niet meer omwisselen voor een wedstrijdkaart. Vertrek dus op tijd!

- Kan ik met een ander cluster afreizen naar Rotterdam?

Het is noodzakelijk dat je afreist in de dezelfde sectie (kleur en cluster) als waar je een kaart van hebt gekocht. Deze bussen vertrekken op tijd! Zorg dus dat je ruim op tijd aanwezig bent, want er is voldoende tijd berekend om in te stappen (maximaal één uur).

- Hoe laat verwachten de bussen terug te zijn in Nijmegen?

Bij vertrek in Rotterdam gaat een volle bus direct naar Nijmegen om de uitstroom snel te laten verlopen. De verwachte aankomsttijd in Nijmegen is afhankelijk van het verloop van de wedstrijd en mobiliteit in Rotterdam.

- Hoe kan ik mijn eten en/of drinken betalen bij Stadion Feijenoord?

Je kunt in het stadion per PIN betalen.

- Kan ik spandoeken, vlaggen en/of banners meenemen naar de wedstrijd?

Spandoeken, vlaggen, banners en andere uitingen in letters of beeld groter dan één vierkante meter moeten worden aangemeld via veiligheidszaken@nec-nijmegen.nl. Om een aanvraag in te dienen dien je het formaat, foto/voorbeeld van de uiting, certificaat van impregnatie en jouw persoonlijke gegevens op te sturen. Je dient ook te vermelden voor welke sectie je een ticket hebt gekocht.*

* Spandoeken mogen geen kwetsende, provocerende en/of discriminerende teksten bevatten.

- Rijden er na de wedstrijd nog pendelbussen naar de parkeerplaats op Ahoy?

Ja, de pendelbussen richting Ahoy vertrekken vanaf dezelfde plek als waar de bussen je voor de wedstrijd afzetten. Let wel op: een bus vertrekt pas als deze volledig gevuld is, waarbij telkens alléén de voorste bus gevuld wordt. Luister goed naar de instructies van de stewards en medewerkers, die alles in goede banen leiden.

- Mag ik mijn auto in de nacht van 21 op 22 april laten staan op Ahoy?

Ja, dit is mogelijk. Echter betaal je dan wel het dagtarief voor 22 april (éxtra dag). De kosten bedragen €19,- euro per auto en dienen bij de betaalautomaat voldaan te worden.