Jong N.E.C.

Weinig creatief Jong N.E.C. lijdt eerste nederlaag

De beloften van N.E.C. hebben dinsdagavond hun eerste nederlaag geleden van het seizoen geleden uit tegen Jong NAC Breda: 2-0. De equipe van trainer Ron de Groot kwam met name tekort in de aanval.

De eerste helft startte Jong N.E.C. prima aan de wedstrijd. De Nijmegenaren hadden veelal het balbezit en zette aan naar voren, maar waren vaak onzuiver in de eindpass. Zowel de jongelingen van NAC als die van N.E.C. kwamen niet tot échte kansen, maar na een halfuur spelen viel dan toch een doelpunt. De gastheren profiteerden van een miskleun achterin bij Jong N.E.C., waarbij NAC-spits Boris Kudimbana de bal kon oppikken en langs N.E.C.-sluitpost Job Schuurman werkte.

Met een 1-0 ruststand, hervatten de ploegen de tweede helft. Na een ruw duel tussen twee spelers van beide kanten, ontstond er even een opstootje. Toen de gemoederen wat waren bedaard, riep arbiter Elissen N.E.C.-speler Anouar El Azouzzi bij zich en gaf de speler een rode kaart; waardoor de manschappen van De Groot met tien man kwamen te staan.

Met eenentwintig man op het veld deden de ploegen alsnog weinig onder voor elkaar. Jong NAC Breda liet de bezoekers uit Nijmegen aan de bal en loerde op een uitbraak voor de 2-0. En die kwam er. Oud-speler van Jong N.E.C. Tom Plezier werd door de thuisploeg erin gebracht halverwege tweede helft, die later het verschil zou maken voor de Bredanaren. Doordat Jong N.E.C. steeds meer te vinden was in het gebied van de tegenstander, ontstonden er veel ruimtes achterin voor de tegenaanval. In de 94e minuut brak NAC nog eenmaal uit in een snelle omschakeling. Met een voorzet vanaf de linkerkant werd Plezier bediend die de 2-0 binnenkopte.

Het was het eerste verlies voor de Nijmeegse beloften na de gewonnen wedstrijden tegen Jong FC Den Bosch (0-3) en Jong Roda JC (3-1). 23 september volgt de wedstrijd tegen Jong FC Dordrecht.