Transfernieuws

Zian Flemming op huurbasis naar N.E.C.

Zian Flemming op huurbasis naar N.E.C.

N.E.C. heeft zich kort voor het sluiten van de transfermarkt versterkt met Zian Flemming. De 21-jarige Amsterdammer komt op huurbasis over van PEC Zwolle, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2021, en tekent voor één seizoen in De Goffert. De Nijmegenaren vullen met de komst van Flemming de openstaande vacature voor de nummer tien positie in. 

Flemming verhuisde in de zomer van 2018 van Ajax naar PEC Zwolle. In zijn eerste seizoen in Zwolle kwam de middenvelder tot 25 optredens in de Eredivisie, waarin hij tweemaal het net vond. Daarnaast scoorde hij vier keer in de wedstrijd voor de TOTO KNVB Beker tegen De Graafschap. Ook dit seizoen leek voor hem slechts een rol als stand-in weggelegd in Zwolle, waarna hij ervoor koos zijn heil te zoeken in Nijmegen. 

Wilco van Schaik is blij met de komst van de aanvallende middenvelder: ''Zian is een speler met specifieke kwaliteiten die we zochten voor deze positie. Hij heeft een sterke persoonlijkheid, ondanks zijn nog jonge leeftijd. Bij Jong Ajax en PEC Zwolle heeft hij al de nodige ervaring opgedaan en het komende jaar kan hij hier de volgende stap in zijn ontwikkeling gaan zetten.''

''Ik ben blij om hier te zijn. N.E.C. was direct heel concreet en dit is voor mij een goede stap in mijn ontwikkeling. Ik heb heel veel zin om er met het team, en de fanatieke achterban, een heel mooi seizoen van te maken'', aldus Zian Flemming.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 24 januari 2020 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Jong Ajax

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Graafschap 43
4 Volendam 43
5 NAC Breda 38
6 Go Ahead 38
7 Excelsior 36
8 NEC 34
9 Telstar 33
10 Almere City 32
11 Jong Utrecht 31
12 FC Den Bosch 28