NIEUWS

Edgar Barreto keert na dertien jaar terug in Nijmegen

datum icoon 15-07-2020
readtime icoon 3 min leestijd

Edgar Barreto keert terug op de Nederlandse velden. De 36-jarige Barreto, die afgelopen seizoen uitkwam voor Sampdoria, sluit het aankomende competitieseizoen aan bij de Nijmeegse selectie. De middenvelder tekent een contract voor één seizoen, met een optie voor een extra jaar. Daarna krijgt hij de mogelijkheid om door te stromen binnen de Voetbalacademie. 

N.E.C. is trots op de terugkeer van de oude bekende, die na dertien seizoenen in het buitenland als ervaren speler terugkomt in Nijmegen. Barreto kwam tot 60 interlands voor Paraguay en de teller staat op meer dan 300 wedstrijden in de Serie A en B bij Reggina, Atalanta Bergamo, Palermo en Sampdoria. Barreto heeft er nu voor gekozen met zijn familie in Nijmegen te wonen, waar hij nog een eigen appartement bezit, waarna hij zo snel mogelijk aansluit bij de selectie van Rogier Meijer. De officiële presentatie vindt dan ook op een later moment plaats. 

Edgar Barreto kijkt uit naar de hereniging met N.E.C.: ‘’Ik heb de laatste tijd veel nagedacht over mijn sportieve toekomst. Ik voelde dat ik nog niet klaar was om te stoppen met mijn carrière. Ik ben fit en wilde mijn ervaring uitdragen naar jonge spelers. Ik kreeg daarbij verschillende aanbiedingen van clubs, maar het plan van N.E.C. sprak me het meest aan. De trainer heeft een leidende rol voor mij in gedachten en dit past bij mij als persoon. Mijn gevoel zegt me dat ik op die manier een bijdrage kan leveren aan hetgeen de club ambieert: terugkeren naar de Eredivisie. Ik ben nog altijd erg ambitieus en wil strijden voor het hoogst haalbare. Ik waardeer het enorm dat ik kan terugkeren bij N.E.C. In Nijmegen, de stad waar ik van houd en waar ik graag ben met mijn familie. Dit voelt als thuiskomen. De komende jaren wil ik de club helpen die mij altijd zoveel heeft gegeven. De berichten van N.E.C. en haar supporters hebben me de afgelopen weken veel goeds gedaan en dat heeft er mede toe geleid dat ik deze keuze heb gemaakt; ik wilde terugkeren naar N.E.C.’’

Algemeen directeur Wilco van Schaik is blij met de keuze van Edgar Barreto. ‘’Toen we hoorden dat Edgar openstond voor een terugkeer hebben we direct contact gezocht. We hebben ons idee bij een samenwerking geschetst en de rol van Edgar daarin belicht. Hierna hebben we meerdere gesprekken gevoerd en zijn we tot deze mooie uitkomst gekomen. Edgar heeft ongelofelijk veel ervaring en is een echte professional. Daarnaast heeft hij de kwaliteiten om van waarde te zijn voor N.E.C. We hebben een jong team en Edgar zal een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen van deze jonge talentvolle spelers. Met ervaring op WK’s en veel wedstrijden in Italië heeft hij ons veel te bieden. We zijn heel trots om vandaag te melden dat Edgar voor ons tekent en dat hij de komende jaren aan de club verbonden blijft, want ook na zijn carrière zal hij doorstromen als trainer in onze Voetbalacademie’’, aldus Van Schaik.