NIEUWS

Jasper Cillessen is thuis

datum icoon 08-08-2022
readtime icoon 2 min leestijd

N.E.C. heeft de transfer van Jasper Cillessen afgerond. De 63-voudig international komt over van Valencia CF en tekende donderdag een contract van drie seizoenen. Cillessen is na elf jaar weer terug waar het voor hem begon.

De doelman werd op 22 april 1989 geboren in Groesbeek. In de zomer van 2011 verruilde Cillessen N.E.C. voor Ajax. Nadien kwam de 33-jarige doelman nog uit voor FC Barcelona en Valencia CF, waarna Cillessen nu terug naar huis komt.

Technisch directeur Ted van Leeuwen vertelt: “Jasper is een doelman met exceptionele kwaliteiten, de beste van Nederland. Als je als N.E.C. zijnde zo’n doelman kan binnenhalen moet je nooit twijfelen. Wij waren niet op zoek naar een doelman, maar de doelman vond ons. Mattijs Branderhorst heeft het uitstekend gedaan voor N.E.C. en heeft meer punten voor ons gepakt dan verloren, maar dit was een buitenkans. De wetten van topsport. We zijn blij dat Jasper terug is waar het voor hem begon: N.E.C.”

Boegbeeld van de N.E.C. Voetbalacademie

Cillessen maakte al op 12-jarige leeftijd de overstap van De Treffers naar de Voetbalacademie van N.E.C. Die doorliep hij met vlag en wimpel, waarna hij op 28 augustus 2010 tegen sc Heerenveen (2-2) zijn debuut maakte.

"Ik ben ontzettend blij om thuis te zijn. De afgelopen tien jaar heb ik prachtige avonturen beleefd en om dan nu terug te keren in Nijmegen is voor mij de kers op de taart. Maar ik ben nog niet klaar. N.E.C. is bezig aan een mooi project en daar wil ik graag onderdeel van zijn. Met mijn ervaring denk en hoop ik iets toe te kunnen voegen aan de selectie. Het kan voor mij niet snel genoeg beginnen", aldus de gretige Jasper Cillessen.