NIEUWS

N.E.C. geeft niet thuis tegen AZ

datum icoon 28-04-2024
readtime icoon 2 min leestijd

N.E.C. is zondagmiddag in eigen huis met 0-3 onderuitgegaan tegen AZ Alkmaar. De ploeg van trainer Rogier Meijer oogde aanvallend onmachtig en kwam uiteindelijk tekort om er echt een wedstrijd van te maken tegen de nummer vier van de Eredivisie.

N.E.C. schoot nog wel uit de startblokken. Met een opportunistische lange bal vanaf de aftrap werd Tjaronn Chery in stelling gebracht om vanaf een meter of 25 het vijandelijke doel onder vuur te nemen. Zijn poging miste kracht waardoor Mathew Ryan nog kon keren. Dani de Wit, de nummer tien van de tegenstander, brak na een kwartier de wedstrijd open. Hij kwam met de medewerking van Mees Hoedemakers oog-in-oog met Jasper Cillessen en faalde niet: 0-1.

Dat kort daarna Philippe Sandler met een blessure naar de kant moest, maakte de opdracht om de achterstand om te buigen voor N.E.C. nog ingewikkelder. De ploeg kwam maar spaarzaam in scoringspositie en testte Ryan alleen kort voor rust nog via Kodai Sano.

Zo onmachtig en weinig verheffend als het Nijmeegse aanvalsspel er zondag uitzag, zo kinderlijk werd er verdedigd bij de 0-2 na een uur spelen. Vangelis Pavlidis, clubtopscorer van de bezoekers, kon in alle vrijheid in het zestienmetergebied de bal binnen volleren.

Na de 0-2 speelde N.E.C. sneller de bal vooruit en werd het via Koki Ogawa en Tjaronn Chery wel wat gevaarlijker, maar serieuze mogelijkheden bleven uit. AZ liep in de blessuretijd zelfs nog uit naar 0-3, via Ernest Poku.

Daardoor was de eerste thuisnederlaag in bijna een half jaar tijd een feit. De Nijmegenaren blijven zo steken op plek zes, twee punten achter Ajax. Volgende week maandag, 6 mei, gaat N.E.C. op bezoek bij Excelsior Rotterdam. De aftrap is dan om 20.00 uur.

Scoreverloop

16. Dani de Wit 0-1
58. Vangelis Pavlidis 0-2
90+4. Ernest Poku 0-3

Opstelling N.E.C.: Cillessen; Pereira (54. Hansen), Sandler (23. Ross), Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, Chery, Proper; Rober (65. Sow), Koki, Sano